La Buzau, elevii si-au ales liderii care sa-i reprezinte in anul scolar 2017-2018
Last Updated on 11/08/2017 by Iulian Gavriluta

EleviConsiliul National al Elevilor s-a intrunit in cadrul celei de-a XXIII-a Adunari generale, evenimentul fiind gazduit cu sprijinul Consiliului Judetean al Elevilor Buzau, al Inspectoratului Scolar al Judetului Buzau si al Consiliului Judetean Buzau.

 

In cadrul sesiunii ordinare, s-au reunit elevii reprezentanti din judetele tarii si din Municipiul Bucuresti. La deschiderea oficiala a evenimentului, printre invitati s-au aflat si Ministrul Educatiei Nationale, Liviu Pop, Ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social, Gabriel Petrea si presedintele Comisiei de Invatamant, Stiinta, Tineret si Sport a Senatului Romaniei, Ecaterina Andronescu. Principalele puncte de pe ordinea de zi au vizat organizarea alegerilor pentru ocuparea functiilor de presedinte si vicepresedinte, respectiv consolidarea directiilor de actiune menite sa recontureze climatul educational actual. Astfel, fiind prezentat raportul de activitate al Biroului Executiv al Consiliului National al Elevilor din mandatul 2016-2017, s-au evidentiat principalele demersuri initiate, proiectele aflate in plina desfasurare, identificandu-se concomitent si noi obiective strategice, necesare dezvoltarii de perspective viabile in sfera educationala. De asemenea, a fost prezentat si raportul privind situatia acordarii burselor si cel de implementare a Statutului Elevului in unitatile de invatamant, cel din urma urmand sa fie facut public in viitorul apropiat, rezultatele acestuia fiind deplorabile, din perspectiva respectarii actului normativ ce reglementeaza drepturile si indatoririle elevilor.

In urma alegerilor defasurate in aceasta sesiune de lucru, Ioana Baltaretu, vicepresedinte al Consiliului National al Elevilor, a fost aleasa sa ocupe functia de presedinte al Consiliului National al Elevilor. De asemenea, in pozitiile de vicepresedinti au fost alesi Petru Apostoaia - Neamt, Rebeca Cercel – Dambovita, Adrian Lazarescu – Bacau, Ciprian Tuchilus – Suceava si Alexandra Santu - Cluj. Impreuna cu vechii membri ai Biroului Executiv ce isi continua mandatul, vor avea indatorirea sa reprezinte drepturile si interesele elevilor si sa coordoneze activitatea si buna functionare a Consiliului National al Elevilor in urmatorul an.

E.S.