O NOUA VIATA PENTRU PADURI! 50 de milioane euro disponibili din aceasta luna pentru impaduriri. Vezi aici cum se pot obtine banii
Last Updated on 10/08/2017 by Iulian Gavriluta

Impadurire RomaniaSesiunea a doua privind Schema de ajutor de stat 'Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite' va avea o alocare financiara de 50 de milioane de euro si va fi lansata in data de 21 august, a anuntat, miercuri, intr-un comunicat de presa, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). 

 

Valoarea maxima a sprijinului public pentru un proiect acordat in baza schemei de ajutor de stat, care inglobeaza toate costurile standard aferente Primei 1 si Primei 2, dupa caz, platite pe durata de aplicare a contractului de finantare, este de 7 milioane de euro. Alocarea financiara pentru sesiunea 2/2017 privind Schema de ajutor de stat 'Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite' este de 50 milioane de euro, iar perioada de primire a cererilor de sprijin va fi 21 august — 6 octombrie 2017. APIA precizeaza ca, inainte de depunerea cererii de sprijin, solicitantul sprijinului trebuie sa parcurga etapele de identificare a suprafetelor care urmeaza a fi impadurite in IPA Online, de elaborare a proiectului tehnic de impadurire si de obtinere a avizului pentru proiectul tehnic de la Garda Forestiera. De asemenea, dupa publicarea pe site-ul APIA a Ghidului solicitantului aprobat prin Ordinul Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), potentialii beneficiari pot solicita Centrelor Judetene APIA eliberarea Notei de constatare si identificare a suprafetelor de teren destinat impaduririi in sistemul IACS — LPIS gestionat de catre Agentie care sta la baza intocmirii proiectului tehnic de impadurire.

A.M.