FOTO ACORD – Cum au votat consilierii locali inca o ilegalitate – colaborarea pe bani grei a Primariei cu Clubul Rotary. Au invocat total gresit o lege pe care ei nu o respecta! Au fost sesizate organele de drept
Last Updated on 09/08/2017 by Iulian Gavriluta

CLM Buzau News BuzauMare tam-tam joi 2 august 2017 in Consiliu Local Municipal, la sedinta extraordinara. Miza? Masonii din CLM in frunte cu Toma si-au votat in graba mare un Proiect (274 din 01.08.2017)bazandu-se – zic ei – pe legea Tineretului - 350/2006.

 

Asa semidocti cum ii cunoaste toata lumea, plini doar de interese materiale dar cu mandrie cum ca ei ar face parte din asa zisa ”elita” si li se permite orice, adica sa consume cat vor din banul public si sa-si bata joc de orice lege, au invitat pe omul lor de casa – avocatul Lucian Salcutan sa "tina" prelegeri. Individul a scos insa pe gurita lui rotunda urmatoarea fraza, de acum celebra (in dialog cu liberalii care s-au opus proiectului): “De ce nu votati? Doar nu dati de la voi…?!” (citat aproximativ). In concluzie: ei au vrut sa ia mintile si ochii buzoienilor cu un proiect intitulat pompos (ca si denumirile lor din loja, in stil orwellian): “Centru Stiintific destinat apropierii elevilor si tinerilor buzoieni de stiintele exacte si tehnologiile modern – Explorer”. In fapt:

-       Potrivit acestei legi, consiliul local poate scorda sprijin financiar organizatiilor neguvernamentale, dupa consultarea cu toate ONG urile de tineret de la nivelul UAT-ului – lucru neindeplinit de groful peticit Toma.

-         Aceste ONG-uri trebuie sa îndeplinească doua conditii cumulativ : sa aibe in statut obiect de activitate de/si pentru tineret si 2/3 din nr.membrilor acestuia sa fie cu varsta cuprinsă între 18 si 35 de ani - nu se face dovada ca Rotary îndeplinește aceste conditii!!! (cautati dumneavoastra aceasta pe internet sau in Registrul special de la Tribunal si veti vedea ca avem dreptate!)

-         Buzaul arata jalnic si haotic, dupa un an de “domnie” sub fixismul lui Donald Tom…chiar era nevoie de asta acum?

-          Clubul Rotary anunta pe pagina lor de facebook inca de anul trecut infiintarea Centrului (ceea ce duce la premeditare),

- in HCLM scrie ca, respectivul Centrul poate primi finantare locala, deci se deschide o fereastra si catre alte scurgeri din buget(?!),

- vizitarea Centrului va fi tarifata (?!). Pai, mai Donald Tom din Tintesti, cum dezvolti cultura copiilor, daca le iei bani? Mare atentie - Tom e ordonator de credite pentru scoli, deci rezulta sursa de venituri…e normal?

- aceasta vesnica legatura suspecta Toma-Salcutan – de care nu mai scapa Buzaul, are efecte malefice la nivelul finantelor publice-private (sa nu uitam ca aceste legaturi dubioase se verifica de catre stat in acest moment!)

- daca e si finantare externa, consiliul local ar trebui sa stie in mod obligatoriu sursa acelei finantari. Daca in spate sunt cine stie ce dubiosi?

- Acordul de cooperare este redactat haotic (va rog priviti actele emise gen Toma – puncte puncte…spatii goale, dar cu stampile oficiale…se poate completa orice – vezi FOTO!)...lucru sesizat chiar si de cativa consilieri.

ASTEPTAM CA ORGANELE IN DREPT SA CERCETEZE ACESTE LUCRURI SI SA DECLARE INCA O DATA O HOTARARE A CLM BUZAU CA ILEGALA!

I.G.

 

P.S. Argument... pe larg:

Finantarile de la bugetele locale a activitatilor pentru tineret se pot acorda in baza Legii tinerilor nr.350/2006 doar organizatiilor neguvernamentale de tineret, fara scop patrimonial, care trebuie sa indeplineasca, cumulativ, doua conditii :

1.        scopul prevazut in statut trebuie sa vizeze direct domeniul tineretului, iar pentru realizarea acestora majoritatea obiectivelor asumate sunt adresate tinerilor ;

2.        cel putin doua treimi din numarul total al membrilor acelei organizatii neguvernamentale sunt tineri cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani . 

Consiliile locale pot aproba finantari destinate activitatilor de tineret desfasurate de organizatiile neguvernamentale de tineret, declarate de utilitate publica, precum si a unor activitati de tineret de interes local, dupa consultarea fundatiilor judetene pentru tineret, precum si a organizatiilor neguvernamentale de tineret si pentru tineret de pe raza unitatii administrativ-teritoriala respectiva .

Pe langa aceste aspecte ce tin de lipsa de transparenta si, chiar, de incalcarea prevederilor legale ce reglementeaza finantarea activitatilor de tineret si a alocarii unor sume de bani din bugetul local, in acordul de cooperare aprobat prin Hotarare nr.232/3.08.2017 nu sunt stabilite foarte clar obligatiile municipalitatii.

Una din partile acestui acord nu este mentionata in mod explicit, lasandu-se sa se inteleaga ca ar fi, in viitor, o persona juridica, cu un statut juridic incert. In mod straniu, la finalul acordului de cooperare apare ca si partener asociat si semnatar al acestei asocierii Asociatia Club Rotary Buzau.

Nu s-a facut vorbire in cadrul sedintei Consiliului Local al Municipiului Buzau din data de 3 august 2017 despre statutul juridic, obiectivele si componenta Asociatiei Club Rotary si nici cu privire la parcurgerea procedurii de consultare a fundatiilor si asociatiilor de tineret care activeaza la nivelul judetului si al municipiului .

Art.2 din acord spune ca acel centru stiintific va fi si in beneficiul tinerilor din alte judete ....admirabil, dar nu din bugetul municipiului Buzau , la care contribuie doar buzoienii!

 

{vsig}motivare-rotary{/vsig}