Evaziune fiscala la Manzalesti. Vezi aici cum un barbat de 42 de ani a comercializat ilegal material lemnos

evaziune material lemnosÎn ziua de 8 august a.c., la propunerea poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, procurorul de caz a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un bărbat de 42 de ani, din Mânzălești, sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.

 

Acesta este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada 2010 - 2014 ar fi obţinut venituri din exploatarea și comercializarea directă a peste 450 mc de material lemnos, speciile brad şi fag, pentru care ar fi înregistrat în fals contracte privind prestarea de servicii către proprietari de păduri.

De asemenea, acesta ar fi comercializat şi aproximativ 500 mc de material lemnos către persoane fizice neautorizate, înregistrând în evidenţele contabile tranzacţii către alte societăţi comerciale, neconfirmate în realitate, în acest mod încasând şi însuşindu-şi contravaloarea taxei pe valoarea adăugată, pe care nu a virat-o către bugetul de stat.

Totodată a fost dispusă continuarea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală şi faţă de 9 persoane fizice-transportatori neautorizaţi de material lemnos, care în aceiaşi perioadă ar fi achiziţionat aproximativ 1500 mc de material lemnos şi pe care l-ar fi valorificat ulterior pe raza întregului judeţ, la diverse persoane fizice, fără a declara organelor fiscale sumele de bani obţinute în urma actelor de comerţ.

În acest fel, cei 10 buzoieni s-au sustras de la plata obligaţiilor către bugetul de stat, în sumă de 157. 000 lei.

Poliţiştii de investigare a criminalității economice continuă cercetările pentru documentarea tuturor aspectelor şi recuperarea prejudiciului.

E.S.