SOFERII LA CONTROL! 46 de permise retinute si peste 460 de sanctiuni contraventionale aplicate de politistii buzoieni participantilor la trafic
Last Updated on 08/08/2017 by Iulian Gavriluta

IPJ BuzauPolitistii cu atributii pe linie rutiera ai IPJ Buzau au actionat pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere in randul participantilor la trafic. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate peste 460 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 153.000  de  lei. 

Astfel, pentru nerespectarea regimului legal de viteza, politistii rutieri au sanctionat 203 de conducatori auto si au retinut 23 permise de conducere. Cea mai mare viteza - 152 km/h - a fost inregistrata de aparatul radar amplasat pe DN 2 E85, in afara loc. Costesti, la volanul autovehiculului fiind depistat un bucurestean in varsta de 56 de ani. Totodata, alte 23 permise de conducere au fost retinute conducatorilor auto pentru efectuarea unor depasiri neregulamentare(4), pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor aflati regulamentar in traversarea drumului public sau autovehiculelor care aveau acest drept(5), pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric (1), pentru conducerea vehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice(5), precum si pentru nerespectarea interdictiei temporare de circulatie pe un anumit tronson de drum(8).

E.S.