Inca un DOSAR PENAL pentru furt de lemn la Nehoiu. Amenzi si lemn confiscat dupa controale ample ale politistilor buzoieni
Last Updated on 08/08/2017 by Iulian Gavriluta

Material lemnos confiscatIn urma activitatilor desfasurate pe linia prevenirii si combaterii delictelor silvice si a faptelor ilegale asociate, politistii din cadrul Postului de politie comunal Siriu, au depistat in flagrant un barbat de 63 de ani, din oras Nehoiu, la scurt timp dupa ce taiase noua arbori de esenta molid, fara drept si fara ca acestia sa aiba aplicat marcajul dispozitivului silvic.

In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de taiere fara drept de arbori din fondul forestier national conform prevederilor Legii nr. 46/2008 Codul Silvic, iar materialul lemnos – peste 43 mc,  a fost confiscat si predat reprezentantilor silvici. Politistii din cadrul Sectiei de politie rurala Beceni, in timp ce desfasurau activitati pe linia transportului de material lemnos, au oprit in trafic pe DJ 203K un tanar de 28 ani, din Lopatari, aflat la volanul unei autoutilitare care transporta peste 4 mc de material lemnos, tip cherestea, fara a detine documente de provenienta pentru intreaga cantitate. Impotriva conducatorului auto a fost luata masura sanctionarii contraventionale conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, iar cantitatea de material lemnos, a fost confiscata si predata reprezentantilor silvici.

Si politistii din cadrul Sectiei de politie rurala Grebanu, aflandu-se in exercitarea atributiilor de serviciu, au depistat pe raza de competenta un barbat de 49 de ani, din Topliceni, care transporta material lemnos cu un atelaj, fara a detine documente de provenienta. Fata de acesta a fost luata masura sanctionarii contraventionale conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat si predat reprezentantilor silvici.

E.S.