NOUTATE PENTRU SOFERI! Politia Romana a gasit noi metode de a identifica vitezomanii. Vezi aici ce echipamente se pun in aplicare
Last Updated on 07/08/2017 by Iulian Gavriluta

RadarePolitia Romana este cu ochii pe conducatorii auto. Acestia au semnat un protocol cu reprezentantii Companiei pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere prin care pregatesc o noua lovitura pentru soferi. Decizia a fost luata pe fondul lipsei radarelor fixe si scaderii radarelor mobile de la 600 la 500.

 

Prin acest protocol, Politia Romana va identifica vitezomanii cu ajutorul camerelor pentru roviniete. Acestea vor avea si rolul de radare fixe, sistemul functionand pe baza unor senzori din asfalt. Radarul incepe sa functioneze in momentul in care rotile din fata ale masinii ajung la senzorul din asfalt. Se pare ca sistemul calculeaza in cat timp veti parcurge 2,5 metri. Adica distanta pana la urmatorul senzor. Daca ati depasit limita maxima de viteza, 130 de kilometri pe ora, veti primi amenda acasa, in plic. Primele camere de roviniete de acest fel vor fi pe autostrada spre mare. Acestea vor fi prezente pe toate drumurile importante din Romania, iar daca se vor introduce si pe drumurile nationale, numarul amenzile va creste simtitor. Acestia au intampinat si o mica problema. Inca nu au gasit solutia prin care imaginile de pe camerele de la CNAIR vor ajunge la Politia Romana, dar se pare ca se va rezolva curand.

Sursa: stirileprotv

E.S.