Lista cu cei mai cautati infractori! “UE MOST WANTED” – “Dragi infractori, nu mai fugiti de lege, Politia va vrea in tara, vara asta! Pentru executarea pedepselor, bineinteles” – mesaj al Politiei Romane si Europol

most wanted UE EUROPOLPolitiile din toata Europa trimit ilustrate de vara infractorilor periculosi, care se sustrag de la cercetari sau de la executarea pedepselor. ,,Noi nu le stim adresa la care ii putem gasi. Ne ajutati voi sa le-o aflam?” Acesta este apelul autoritatilor de aplicare a legii din toata Europa, in cadrul campaniei EU MOST WANTED, initiate de EUROPOL.

In timp ce majoritatea oamenilor se bucura de o bine-meritata vacanta de vara, infractorii nu si-au luat liber. Destinatiile de vacanta s-au dovedit a fi locuri ideale pentru cei care fug de autoritati. Este posibil sa-si fi ales chiar aceeasi destinatie ca si tine.

Din acest motiv, este foarte important sa ne oferi informatii, pentru a ne ajuta sa prindem macar cativa dintre cei mai cautati infractori cautati de noi.

Autoritatile de aplicare a legii din toata Europa au format echipe ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams), cu sprijinul EUROPOL si va solicita ajutorul pentru a identifica locatiile celor mai cautati infractori, pentru a-i trage la raspundere pentru faptele comise.

Aceste ilustrate vor putea fi gasite aici  www.eumostwanted.eu/summercampaign<http://www.eumostwanted.eu/summercampaign>

si contin date despre cei mai cautati infractori din Europa, cei care au comis infractiuni foarte grave, pe teritoriul a 21 de state europene.

Este posibil ca acestia sa se ascunda in alte tari decat in cele in care au comis infractiuni, iar membrii ENFAST desfasoara activitati pentru depistarea lor.

Prin share-uirea acestor ilustrate si prin obtinerea de informatii, ne puteti ajuta poate cu o ultima piesa a unui puzzle, care sa conduca la tragerea acestora la raspundere.

Cu cat aceste ilustrate sunt mai share-uite, cu atat cresc sansele ca acestia sa fie localizati.

36 dintre cei mai cautati infractori din Uniunea Europeana au fost deja arestati in cadrul campaniei EU MOST WANTED.

Aceasta modalitate de a obtine informatii s-a dovedit a fi foarte eficienta. Inca de la lansarea www.eumostwanted.eu, la inceputul anului 2016, site-ul a fost vizitat de peste 2.5 milioane de persoane.

36 dintre cei mai cautati infractori au fost deja depistati si trasi la raspundere, dintre care cel putin 10 au fost prinsi ca urmare directa a informatiilor primite de la cetateni, pe platforma EU Most Wanted. 4 dintre cei cautati s-au predat singuri, dupa ce au aparut in acea lista.

Europe’s Most Wanted a fost lansat la initiativa comunitatii ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams), cu suportul EUROPOL.

Toti membrii echipelor ENFAST sunt specializati in urmarirea infractorilor care se sustrag de la cercetari sau condamnari pentru infractiuni grave si care au emise pe numele lor mandate europene de arestare. Majoritatea infractorilor sunt condamnati pentru omoruri, fraude sau alte infractiuni grave sau sunt traficanti de droguri.

Pe lista celor mai cautati infractori ai Europei figureaza, in acest moment, doi barbati urmariti de autoritatile romane, respectiv Clapon Gheorghe, de 49 de ani, condamnat la 9 ani si 5 luni de inchisoare pentru infractiuni de inselaciune, uz de fals si spalare de bani si Silvestru Ionel, poreclit Gigel Vladila, de 50 de ani, condamnat la 12 ani de inchisoare pentru trafic de persoane, trafic de minori si proxenetism.

https://www.politiaromana.ro/ro/most-wanted/clapon-gheorghe

https://eumostwanted.eu/ro#/ro/clapon-gheorghe

https://www.politiaromana.ro/ro/most-wanted/silvestru-ionel1479116548

https://eumostwanted.eu/ro#/ro/silvestru-ionel

 

Ecaterina Stroescu