Cetatean turc depistat cu sedere ilegala in Buzau amendat de politistii buzoieni
Last Updated on 04/08/2017 by Iulian Gavriluta

ImigrariPolitistii de imigrari au depistat un barbat de 36 de ani, din Turcia, care nu a parasit teritoriul Romaniei la expirarea dreptului de sedere. Acesta a fost sanctionat contraventional si, fiind membru de familie a unui cetatean roman, a fost instiintat despre posibilitatea prelungirii dreptului de sedere in scop de reintregirea a familiei. 

Politistii Inspectoratului General pentru Imigrari - Biroul pentru Imigrari al judetului Buzau au desfasurat, la data de 03 august a.c., o actiune, pe linia prevenirii si combaterii sederii ilegale a strainilor pe raza de competenta. Astfel, in baza unor informatii, politistii de imigrari s-au deplasat in municipiul Buzau, unde au depistat, cu sedere ilegala, un barbat de 36 de ani, din Turcia. In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca acesta a fost posesorul unui permis de sedere temporar, in calitate de membru de familie a unui cetatean roman, insa nu a facut demersurile necesare prelungirii dreptului  de sedere pe teritoriul Romaniei. Avand in vedere cele constatate, barbatul a fost indrumat sa se prezinte la sediul Biroului pentru Imigrari, cu documentele necesare in vederea reglementarii dreptului de sedere in scop de reintregirea familiei.

Totodata, strainul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 400 lei, in conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul strainilor in Romania republicata. Inspectoratul General pentru Imigrari, prin structurile sale teritoriale, continua organizarea unor astfel de actiuni privind combaterea sederii si muncii ilegale, solicitand cetatenilor straini sa acorde interes reglementarii legale a dreptului de sedere pe teritoriul Romaniei. Contam pe respectul dumneavoastra fata de legislatia in domeniul migratiei si va invitam sa ne contactati pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale in domeniu vizitand site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro. unde puteti gasi toate datele de contact.

E.S.