Generalul GHEORGHITA VLAD va fi numit COMANDANT al Diviziei 2 Infanterie „GETICA”. Citeste aici cele mai importante date militare
Last Updated on 03/08/2017 by Iulian Gavriluta

Gral Gheorghita VladVineri, 4 august 2017, incepand cu ora 8.30 la sediul Diviziei 2 Infanterie "GETICA" va avea loc predarea-primirea comenzii de la General de brigata cu o stea Gheorghe Visan la General de brigada cu o stea Gheorghita Vlad. Generalul de brigadă Gheorghiţă VLAD şi-a început cariera militară în funcţia de Comandant de pluton Tancuri ls Regimentul 22 Tancuri în Bucureşti după absolvirea Şcolii militare de ofiţeri activi de Tancuri din Piteşti în anul 1991.

 După absolvirea cursurilor de carieră (Cursul de Comandanţi Companie, respectiv Cursul de Stat Major), este numit Şef al Operaţiilor la Batalionul 22 Tancuri, Bucureşti. Urmează cursurile Facultăţii Interarme a Academiei de Înalte Studii Militare absolvite în anul 2002 şi este numit ofiţer de stat major în G3 Operaţii la Corpul 1 Armată Teritorial, ulterior comandant al Batalionului 631 Tancuri. În anul 2009 este numit şef al Planificării în Serviciul Operativ la Statul Major al Forţelor Terestre, ulterior şeful al Informaţiilor la Componenta Operaţională Terestră. În anul 2014, preia comanda Brigăzii 1 Mecanizată “Argedava”.

Printre cursurile absolvite, se numără cursul de Sisteme de Comunicaţii şi Informatică absolvit în Ede, Olanda, curs postuniversitar la Colegiul Naţional de Apărare, curs de Operaţii de Menţinere a Păcii – Oberammergau, Germania, master în Relaţii Internaţionale şi Studii de Securitate, Universitatea “Lucian Blaga” – Sibiu, precum şi master în Studii Strategice, U.S. Army War College, Carlisle, SUA.

În anul 2007 a participă ca ofiţer de stat major în cadrul Comandamentului Multinaţional al Forţei în Irak. La revenirea în ţară, a primit responsabilităţi în cadrul Componentei Operaţionale Terestre din Statul Major al Forţelor Terestre, iar în martie 2014 a preluat comanda Brigăzii 1 Mecanizate "Argedava". Din luna august 2016 este comandant al Centrului de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre GETICA. A fost avansat la gradul de general cu o stea in data de 10 mai 2016 cand a fost semnat de catre Presedintele Romaniei Klaus Iohannis Decretul privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea domnului colonel Vlad Gheorghiță din Ministerul Apărării Naționale.

General de brigadă Gheorghiţă VLAD este decorat cu Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Cavaler, Emblema de Merit clasa a III-a “În Serviciul Armatei României”, Emblema de Merit clasa a I-a “În Serviciul Păcii”, Emblema de Onoare a Forţelor Terestre, Emblema de Onoare a Armatei României.

A.M.