UPDATE – Trenuri ce leaga BUZAUL de alte orase RESTRICTIONATE. LIMITARI de viteza si de circulatie la CFR si pentru autovehiculele ce depasesc 7,5 tone. Vezi aici recomandarile pentru calatori

Restrictii caniculaCFR anunta masuri speciale pe perioada caniculei. Astfel, in zilele in care temperatura in sina va depasi 50 de grade, pe tronsoanele unde situatia o impune se reduce viteza de circulatie a trenurilor cu 20-30 km/h fata de viteza normala.

 

CFR SA va informeaza ca incepand din data de 1 august 2017 si pana la sfarsitul saptamanii, cand sunt prognozate temperaturi maxime cuprinse intre 37 si 39 de grade in aer in majoritatea regiunilor, conform informarilor transmise de ANM, s-au luat masuri speciale pentru desfasurarea traficului feroviar in conditii de siguranta”, se arata intr-un comunicat al companiei. „Astfel, personalul de intretinere a infrastructurii feroviare efectueaza revizii suplimentare pe retea in regiunile aflate sub atentionare de COD GALBEN si COD PORTOCALIU, prin verificarea directa ale caii, masurarea şi inregistrarea permanenta a evolutiei temperaturilor la nivelul şinei, iar in intervalele orare in care temperatura in sina va depasi 50 de grade, pe tronsoanele unde situatia o impune se reduce viteza de circulatie a trenurilor cu 20-30 km/h fata de viteza normala, astfel incat traficul feroviar sa se desfaşoare in depline conditii de siguranta. Mentionam faptul ca aceaste masuri respecta normele de siguranta feroviara in astfel de situatii speciale”, se mai spune in textul citat. De asemenea, CFR SA avizeaza permanent operatorii de transport feroviar de calatori şi de marfa (OTF) cand se impune reducerea vitezei de circulatie si pe ce tronsoane se va lua aceasta masura, astfel incat operatorii de transport feroviar de calatori sa informeze pasagerii din trenurile aflate deja in circulatie, sau care urmeaza sa circule in ziua respectiva, despre conditiile de trafic. Pe de alta parte, CFR le recomanda calatorilor sa aiba o sticla cu apa, medicatia necesara in caz de nevoie si daca se simt rau in timpul calatoriei sau daca observa ca o persoana are nevoie de ajutor, sa anunte imediat personalul de tren.

De asemenea sunt restrictii de circulatie in 15 judete din vestul tarii si pentru autovehiculele care cantaresc mai mult de 7,5 tone. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, potrivit Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), astazi, 2 august 2017, in intervalul orar 12:00 – 20:00, pe drumurile nationale si autostrazile care tranziteaza 15 judete din vestul tarii vor fi instituite restrictii de circulatie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata > 7,5 tone.

Restrictiile de circulatie sunt instituite in baza codului portocaliu de canicula (se vor inregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent intre 36 si 39 de grade)  emis  de Administratia Nationala de Meteorologie. Avertizarea este emisa pentru urmatoarele judete: Dolj, Mehedinti, Caras-Severin, Hunedoara, Timis, Arad, Sibiu, Alba, Bihor, Cluj, Mures, Salaj, Satu Mare, Maramures si Bistrita-Nasaud. CNAIR, in baza prevederilor articolului 44, alin. 2 al Ordonantei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificarile şi completarile ulterioare, interzice temporar  circulatia vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, pe autostrazile şi drumurile nationale din judetele afectate de canicula, cu exceptia:

transporturilor de persoane;

transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetala;

vehicule care participa la interventii in caz de forta majora;

transporturi funerare;

transporturi poştale;

transporturi de echipamente de prim ajutor;

transporturi pentru distribuire de carburanti;

transporturi de marfuri sub temperatura controlata;

transporturi pentru tractari vehicule avariate;

transporturi pentru distribuirea de apa şi hrana in zonele calamitate;

transporturi cu vehicule specializate destinate prin constructie salubrizarii;

transporturi apa imbuteliata;

transporturi produse provenite din exploatari agricole;

transporturi militare implicate in exercitii multinationale.

Restrictionarea circulatiei este necesara pentru protectia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformari majore ireversibile cu pierderea stabilitatii imbracamintii rutiere. Informatii suplimentare privind starea retelei de drumuri nationale pot fi obtinute de la Dispeceratul CNAIR sau accesand pagina de internet www.cnadnr.ro.

E.S.

UPDATE Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a companiei, viteza trenurilor s-a redus cu 20-30 km/h față de viteza normală de circulație pe următoarele regionale de căi ferate: București (tronsoanele Mogoșoaia — Urziceni, București — Golești, București — Videle), Craiova (tronsoanele: Piatra Olt — Cozia, Craiova — Orșova, Turceni — Gura Motrului, Videle — Craiova, Caracal — Piatra Olt, Pitești — Craiova), Iași (secțiile: Iași — Tecuci, Iași — Podu Iloaiei, Bacău — Bicaz, Suceava — Gura Humorului, Suceava — Dornești), Constanța (secțiile: Fetești — Țăndărei, Fetești — Slobozia, Medgidia — Tulcea), Galați (tronsoanele: Mărășești — Tecuci — Liești, Adjud — Comănești, Adjud — Râmnicu Sărat, Făurei — Buzău), Cluj (secțiile: Dej — Ilva Mică, Boju — Cojocna, Cluj Napoca — Episcopia Bihor, Cluj Napoca — Războieni, Cluj Napoca — Dej), Timișoara (tronsoanele: Orșova — Timișoara, Simeria — Păuliș) și Brașov (secțiile: Brașov — Teiuș, Brașov — Deda).