OPORTUNISTII! De dragul PENSIILOR COLOSALE sefii din structurile MAI locale se lasa la vatra. Vezi aici cu ce pensii se mandresc colonelul Micheten (IJJ), Nicolae (ISU) sau Irimia (IPJ)
Last Updated on 02/08/2017 by Iulian Gavriluta

Oportunisti pensii nesimtiteNu departe de ZILELE TRECUTE, News Buzau prezenta in exclusivitate numele unor sefi ai structurilor MAI locale ce si-au depus pe repede inainte dosarele de pensionare. Pensiile colosale cu care ar putea iesi din structura dupa multi ani de „lupte” la Odessa sau Marasesti. Si cum sa nu iti lasi scaunul de sef cand te asteapta o pensie de 8500 ron in cazul colonelului Danut Nicolae de la ISU Buzau sau 8000 ron in cazul Colonelului Florin Micheten sef la IJJ Buzau.

 

Ne intrebam: respectivii pensionari de lux ar face orice pentru bani? Daca raspunsul este DA, atunci cu siguranta nu sunt militari adevarati – din vocatie, ci simplii angajati gata oricand sa tradeze pentru cine da mai mult. Forurile superioare sunt in fierbere in aceste zile cand, potrivit ministrului de resort: "Exista o analiza privind situatia unor pensii care depasesc niste lucruri care sunt normale. Ca sa putem sa dam un exemplu, exista magistrati, inclusiv magistrati militari, care au pensii de la 30.000-35.000 lei pe luna. (...) Vreau sa reitez inca o data cateva situatii care nu pot continua asa: pensii de 30.000-35.000 lei pe luna. Algortimul de calcul de astazi permite iesirea la pensie cu un venit mai mare decat salariul celui care lucreaza. Nu cred ca este o normalitate acest lucru. Sunt lucruri care trebuiesc clarificate", a spus Tutuianu. El a afirmat ca exita si situatii care nu sunt normale si a dat ca exemplu primele 100 de pensii din MApN, care se situeaza intre 15.000 lei si 35.000 lei. "Cele mai mari pensii sunt ale magistratilor militari, 35.000 de lei este pensia unui magistrat militar. Vom face corectiile necesare la aceste situatii care nu sunt normale", a spus Tutuianu. El a admis ca la acest moment sunt discutii legate de modul in care pot fi modificate anumite prevederi ale legii pensiilor, dar a subliniat ca pensiile militarilor nu sunt pensii speciale, ci pensii militare de stat si ca nu exista nicio intentie a Guvernului sa taie vreo pensie. Astfel ca,articolul 3 din lege modifica regimul pensiilor militare care vor fi platite din bugetul Armatei Romane si nu vor afecta bugetul national de pensii. Aici vor fi introduse doua puncte:

1) solda/salariul lunar net - solda/salariul lunar brut prevazut la art. 28 alin. (1) din care se deduce contributia individuala la bugetul de stat, contributia individuala la bugetul asigurarilor sociale de sanatate si impozitul pe venit, potrivit legislatiei in vigoare;

2) pensia neta - pensia militara de stat stabilita in cuantum brut din care se deduce impozitul pe venit, potrivit legislatiei in vigoare.”

Pensia medie a unui militar nu va putea fi mai mare decat media ultimelor 12 solde primite in activitate. Astfel ca nu vor mai fi situatii ca in cazul unor ofiteri din jandarmeria buzoiana ce au iesit la pensie si aveau un salariu putin peste 4000 lei iar acum beneficiaza de pensii de aproape 6000 ron (sa traiasca colonelul Micheten care si-a cadorisit protejatii, fie ofiteri, fie subofiteri, fie barbati, fie “protejate”, cu salarii guvernamentale(?!) si cu tot ce a putut si i-a fost la indemana, avansari inainte de termen, mutari de functii “calde si banoase” cu derogari desi unii nu intruneau criteriile). Nu se sta diferit nici la ISU sau IPJ Buzau, principiile au fost aceleasi si multi dintre ofiteri sau subofiteri au fost mutati doar pentru cateva luni pe functii dupa care “sa prinda pensie buna” iar schema de calcul a pensiilor pe sase luni din ultimii 5 ani au avantajat exact pe protejatii care au avut salarii guvernamentale pentru……….fix 6 luni. Sa ne uitam pe cuponul adjunctului IPJ Buzau iesit la pensie cu ceva timp in urma dar care a beneficiat de actuala lege? Si sa vedem ce? O pensie de 7500 lei, saracul om! Sau subofiteri care zeci de ani au fost doar “portari” facand accesul in IPJ ce aveau un salariu cu putin peste 2000 de lei si acum au pensii de 3000 de lei si peste 3000. Ce au facut acestia toti sa merite asta? Ce stiu ei sa faca si nu stiu aceeasi care au ramas cu aceleasi grade si functii?

Avem de gand sa dam o ordonanta chiar zilele urmatoare. Am lucrat la ea. Nu ne-am apucat inca de Legea pensiilor pe partea de contributivitate unde este obligatoriu sa facem cresterile din programul de guvernare, insa dupa aparitia Legeii salarizarii ne-am dat seama ca, daca nu corectam sistemul, in sensul ca, daca lasam pensiiile de serviciu sa se actualizeze cu ce este la cei activi, vom ajunge intr-o situatie foate neplacuta de anul viitor, in sensul ca economia nu poate sa sustina astfel de cresteri”, a motivat Lia Olguta Vasilescu. Ministrul Muncii a subliniat ca nicio pensie aflata in plata nu va fi redusa. De asemenea, ordonanta va fi aplicata din 15 septembrie. ”Pentru a nu se spune ca nu a existat predictibilitate in sistem sau ca ne-am batut joc de oameni, termenul ei de intrare in vigoare este undeva la data de 15 septembrie. Adica cei care vor sa iasa - si probabil vor fi foarte muti cei care vor sa iasa la pensie - vor putea sa o faca incepand de maine pana la data de 15 septembrie, dar ei trebuie sa stie un lucru: nu li se mai actualizeaza pensiile cu salariile celor din activitate, ci cu rata inflatiei. Adica nu le inghetam, dar le indexam doar cu rata inflatiei, pe un principiu mult mai corect”, a afirmat Lia Olguta Vasilescu. Cat sa fi luat pensie acum Generalul Ion Antonescu (Sef al Marelui Stat Major si ministru de razboi), Generalul Corneliu Dragalina (comandant al Corpului de armata in batalia de la Odessa din 1941), Gheorghe Avramescu (remarcat prin actiunile din al doilea razboi mondial) si multi, multi altii. Niciodata nu veti ramane in istorie prin gradele si munca voastra poate doar in “istoria” lojelor care v-au propulsat in functii, nici macar in umbra acestor oameni care au luptat cu pretul vietii pentru NEAM si TARA! RUSINEEE!!! OPORTUNISTI DE DOI BANI CE SUNTETI!

Revenim cu lista pensiilor din sistem 

I.G.