Bani la buget adusi de politistii buzoieni. 33 de permise retinute, 241 de vitezomani amendati si peste 190 000 lei valoarea totala a sanctiunilor aplicate
Last Updated on 01/08/2017 by Iulian Gavriluta

IPJ BuzauIndisciplina in trafic este aspru sanctionata de politistii buzoieni. Peste 500 de sanctiuni contraventionale aplicate participantilor la trafic in ultimele zile. Politistii rutieri din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau au continuat activitatile de combatere a indisciplinei in trafic, iar ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 550 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 193.000 lei. 

Cei mai multi dintre contravenienti au fost conducatorii auto care nu au respectat regimul legal de viteza (241), nu au utilizat centura de siguranta (71), au condus autovehicule cu defectiuni tehnice (38), dar si pentru alte abateri in trafic. Pe langa soferii indisciplinati, politistii rutieri au mai sanctionat 36 de pietoni care au ales sa traverseze neregulamentar, precum si 34 de biciclisti si carutasi. Tot in cadrul activitatilor desfasurate, politistii au intocmit 4 dosare penale care au vizat conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului, conducerea unui autovehicul neinmatriculat sau fara a poseda permis de conducere. Cea mai mare alcoolemie - 0,93 mg/l alcool pur in aerul expirat a fost concentratia alcoolica inregistrata de aparatul etilotest in cazul unui ramnicean de 57 de ani, depistat la volanul unui autovehicul pe raza aceleiasi localitati).

33  permise de conducere retinute soferilor pentru abaterile constatate in trafic

In cadrul activitatilor desfasurate in ultimele 72 de ore, pentru neregulile constatate in trafic, politistii au retinut 33 de permise de conducere. Douazeci si unu  permise de conducere au fost retinute pentru nerespectarea regimului legal de viteza, iar cea mai mare viteza -183 km/h – a fost inregistrata de aparatul radar amplasat pe DN 2 E85, in afara localitatii Racoviteni, la volanul autoturismului fiind depistat un barbat de 39 de ani, din Rm. Valcea.

Alte 12 permise de conducere au fost retinute pentru efectuarea unor depasiri neregulamentare, pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor aflati regulamentar in traversarea drumului public sau autovehiculelor care aveau acest drept, dar si pentru conducerea vehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice(8). In acest sens, politistii au efectuat si peste 400 de testari cu aparatele etilotest.

E.S.