FOTO – Doua scoli din Buzau se bucura de grupuri sanitare cu apa curenta si materiale didactice prin proiectul “Ajuta un sat. Schimba o tara”
Last Updated on 31/07/2017 by Iulian Gavriluta

Braesti Bratilesti BuzauUn numar de 6.430 de copii, tineri si famiile lor se bucura de acces la educatie si la servicii sociale prin proiectul „Ajuta un sat. Schimba o tara 2016-2017”. Bucuresti, 28 iulie 2017 – Proiectul „Ajuta un sat. Schimba o tara”, dezvoltat de Fundatia Mereu Aproape si Fundatia Vodafone Romania, a oferit, in cea de-a doua runda de finantare, accesul la educatie si la servicii sociale pentru 6.430 de beneficiari finali.

 

Copiii si tinerii sprijiniti prin proiect fac parte din 8 comunitati rurale din judetele Arges, Brasov, Braila, Buzau, Cluj, Olt, Prahova si Tulcea. Derulat in perioada iunie 2016 – iulie 2017, cu o investitie de 320.831  euro, proiectul „Ajuta un sat. Schimba o tara 2016-2017” a contribuit la dezvoltarea acestor comunitati prin construirea, renovarea, dotarea scolilor, gradinitelor, bibliotecilor si a centrelor de zi cu echipamente si materiale didactice si prin implementarea de programe educationale. Beneficiarii se bucura acum de spatii moderne de invatare, de cladiri dotate corespunzator, de materiale didactice si de programe educative.

„In ultimii doi ani, fundatiile Vodafone Romania si Mereu Aproape si-au unit fortele ca sa schimbe Romania. Și, impreuna, am pornit schimbarea de acolo de unde avea Romania cea mai mare nevoie: de la sat. Ne-am concentrat eforturile sa ajutam comunitatile prin copiii lor, pentru ca viitorul si pregatirea acestora pentru viata sunt principala noastra preocupare. Placerea lor de a merge acum la scoala este primul pas reusit si cel mai important.”, spune Alessandra Stoicescu, Presedintele Fundatiei Mereu Aproape.

Cladirea in care Biblioteca si Gradinita din Vladesti, judetul Arges, isi desfasoara activitatea a fost renovata si dotata in beneficiul celor 3.100 de locuitori ai comunitatii, care au acum acces la educatie, informatie si la activitati culturale prin crearea centrului multimedia modern.

In urma proiectului, cei 500 de copii care invata la Școala Gimnaziala „Bethlen Samuel” din comuna Racos, judetul Brasov, beneficiaza de grupuri sanitare renovate, ce corespund normelor de igiena. Totodata, proiectul a raspuns nevoilor elevilor prin oferirea materialelor didactice necesare si a sesiunilor de pregatire suplimentara, gratuite.

Gradinita cu program normal din Jirlau, judetul Braila, a fost dotata cu mobilier nou si cu materialele didactice de care copiii aveau nevoie si pe care le-au folosit atat in timpul orelor de curs, cat si in cadrul activitatilor extracurriculare.

La Scoala Generala din Braesti si Scoala Gimnaziala din Bratilesti, judetul Buzau, merg 260 de copii care invata in cele noua clase. In cladirea de la Bratilesti functioneaza si gradinita, si biblioteca. Cele doua institutii scolare au beneficiat in urma proiectului de construirea si amenajarea de grupuri sanitare, lavoare si fose septice, niciuna dintre acestea neavand inainte grup sanitar sau apa curenta. In plus, elevii beneficiaza de materiale didactice pentru activitatile educative. 

Tinerii din comuna Floresti, judetul Cluj, crescuti in centre de plasament sunt ajutati sa se pregateasca pentru o viata independenta si sa se integreze in campul muncii la Centrul Daniel al Fundatiei Blythswood, care a fost dotat cu mobilier complet pentru dormitoare, salile de studiu si bucatarie, respectiv cu echipamente IT, birotica si electrocasnice.

Copiii de la Gradinita din Piatra Olt - Sat, judetul Olt, beneficiaza de un spatiu de invatare complet renovat, dotat cu mobilier nou, rechizite si materiale didactice.

Scoala Gimnaziala „Ion Ionescu” din Valea Calugareasca, judetul Prahova, una dintre cele mai cunoscute scoli din tara pentru rezultatele la olimpiade si pentru rata de succes la absolvire, a fost dotata cu video proiectoare, ecrane de videoproiectie, calculatoare si materiale didactice.

La Gradinita din comuna Slava Cercheza, judetul Tulcea, a fost rezolvata problema acoperisului grav avariat, care a fost refacut, au fost renovate salile de clasa si refacuta instalatia electrica. A fost posibila astfel unificarea gradinitei de la Slava Cercheza cu cea de la Slava Rusa in sediul modernizat, iar copiii au beneficiat, prin proiect, si de materiale didactice.

Proiectul „Ajuta un sat. Schimba o tara” face parte din Programul Strategic de Investitie in Mediul Rural al Fundatiei Vodafone Romania, derulat in comunitatile rurale din toate judetele tarii, care sustine dezvoltarea de proiecte in domeniile educatiei si serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele si orasele mici din Romania.

In cei 11 ani de activitate umanitar-filantropica, Fundatia Mereu Aproape a derulat numeroase campanii, programe si proiecte la nivel national dedicate sustinerii comunitatilor afectate de calamitati naturale, salvarii copiilor si tinerilor grav bolnavi, activitati in zona educatiei orientate catre prevenirea abandonului scolar, a abandonului parental, incluziunii si nediscriminarii, precum si activitati dedicate unei mai bune stari de sanatate a populatiei, devenind astfel una dintre cele mai cunoscute organizatii non guvernamentale din Romania. Pana in prezent, Fundatia Mereu Aproape a ajutat peste 1 milion de oameni, iar sustinerea financiara si materiala oferita depaseste 10 milioane de euro. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatiamereuaproape.ro si pe www.facebook.com/fundatiamereuaproape.

Site-ul proiectului: http://www.ajutaunsat-schimbaotara.ro

A.M.

Braiesti Bratilesti Buzau