Buzaul ales sa fie gazda Adunarii Generale a Consiliului National al Elevilor
Last Updated on 31/07/2017 by Iulian Gavriluta

CNE Adunare GeneralaDatorita activitatii deosebite si a implicarii de exceptie în elaborarea documentelor necesare bunei functionari a Consiliilor judetene ale Elevilor, Buzaul a fost ales, pentru a doua oara consecutiv, sa fie gazda Adunarii Generale a Consiliului National al Elevilor, editia a XXIII-a, în perioada 1-4 august 2017.

Adunarea Generala este organizata de Consiliul Judetean al Elevilor Buzau si de Inspectoratul Scolar Judetean Buzau, fiind finantata de Ministerul Educatiei din România si de Consiliul Judetean Buzau. Alaturi de cei 64 de elevi si 6 profesori din România, vor participa si 4 liceeni si un profesor coordonator din Republica Moldova.

La deschidere oficiala care va avea loc miercuri, 2 august, ora 10, în Amfiteatrul Centrului Judetean de Cultura si Arta Buzau, au confirmat participarea reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale, Senatului României, Ministerului Educatiei Nationale, Ministerului Tineretului si Sportului, ANPDCA, UNICEF, Consiliului National al Rectorilor, Consiliului Judetean Buzau, Inspectoratului Scolar Judetean Buzau, Primariei Buzau si Primariei Rm Sarat, parteneri ai proiectului.

În perioada 1-4 august 2017, presedintii tuturor Consiliilor Judetene ale Elevilor din tara vor dezbate problemele prioritare ale elevilor pe care îi reprezinta: implementarea Statutului Elevului si stadiul implementarii Rezolutiei reprezentantilor elevilor, adoptate, la Buzau, în iulie 2015. Cu aceasta ocazie, se vor organiza si alegeri pentru functiile de presedinte si vicepresedinte ale Consiliului National al Elevilor si membri ai Comisiei Nationale de Etica.

Festivitatea de închidere va avea loc joi, 3 august, începînd cu ora 17, la Teatrul George Ciprian din Buzau, pe scena caruia vor fi prezentate momente artistice sustinute de tineri buzoieni.

E.S.