FOTO – Pe scurt dupa prima seara de ArtMania 2017
Last Updated on 30/07/2017 by Iulian Gavriluta

TP ArtMania 2017Sibiu - 28 iulie 2017. Revenim dupa 3 ani la ArtMania cu optimism, in ciuda tuturor circotasilor care incercau sa minimalizeze aceasta editie. Intii despre locatie si organizare. Am privit cu invidia organizatorului de evenimente desfasurarea din Piata Mare. Ordine si claritate la preluarea bratarilor, fluenta la intrare, lipsa cozilor la bauturi si mincare. Excelenta ideea de a aduce furnizori gen "track burger" in locul cremwurstilor si floricelelor de la alte concerte astfel ca a fost la dispozitie o gama variata de mincare in timp ce sponsorii Beck's si Jagger meister au oferit partea lichida. In plus am vazut corturi cu muzica si accesorii rock dar si alte activitati inedite - superba ideea de a oferi o experienta virtuala in schimbul reciclarii a doua pahare de plastic.

Publicul: am estimat in momentul de virf vreo 4 mii, multe tricouri negre, tatuaje, frizuri exotice. Mi au placut copiii mici cu casti pe urechi care au colorat multimea. Fara inghesuiala, fara cioranii, fara teribilisme de 2 bani...fair play pe toata linia, inclusiv din partea celor responsabili cu securitatea si mai ales din partea organizatorilor rabdatori, saritori si zimbitori. Pe scena: punctualitate perfecta, un mecanism eficient de montat-demontat, lumini dinamice, sunet bun - chiar daca aici am putut sesiza mici ezitari si personal mi s a parut pe alocuri foarte bass.

Despre trupe, ca de obicei, sumar…

La 7 pm au deschis Coma curajos si incintator. Au urmat Riverside pe care eu i am asteptat in mod special. O incursiune placuta, curgatoare, reconfortanta, aceeasi uniune instrumentala in care s-a incadrat super si noul chitarist. Dupa recital am avut bucuria sa particip la "meet'n'greet" astfel ca am obtinut autografe, ne-am pozat si chiar am vorbit putin cu ei. Intre timp au aparut pe scena Lacuna Coil, vestimentatie alba, interesanta, masti care ne au dus cu gindul la Slipknot si un recital apreciat de sustinatori.

O data cu Devin Townsend Project s-a pornit uraganul pe scena intr o descarcare uluitoare de maiestrie, sunet, energie, bun simt, umor. L-am vazut pe Devin in iarna la Budapesta, il voi vedea in toamna la Plovdiv si oricind sint dispus sa ies la mars cu "Poozers"-ii sai. In final mentionez bucuria revederii cu amici din presa, oameni din trupe, unii asteptind Top T, figuri cunoscute de la alte evenimente. Despre simbata seara va povestesc in episodul doi si sper sa revin cu vorbe la fel de placute.

T.P.

 

{vsig}ArtMania-2017-Sibiu{/vsig}