LIVE – DESTEAPTA-TE ROMANE… IMNUL RASUNA PRETUTINDENI! 29 iulie – „Ziua Imnului National al Romaniei” (FOTO/VIDEO)

Ziua Imnului NationalCa in fiecare an, buzoienii sunt invitati, sambata, 29 iulie 2017, incepand cu orele 9.00, pe Platoul Dacia , la manifestarile dedicate Zilei Imnului National al Romaniei. Manifestarile vor debuta cu un ceremonial religios si militar. La sarbatoare va fi prezentat un scurt istoric al Zilei si semnificatia versurilor imnului national al Romaniei.

De asemenea, la ceremonie vor fi prezente oficialitati, reprezentanti ai institutiilor publice locale si invitati din partea partidelor parlamentare sau organizatii non guvernamentale. 

Muzeul Judetean Buzau, institutie de cultura aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Buzau, invita publicul buzoian cu ocazia Zilei Nationale a Imnului la urmatoarele activitati: 

Sambata, 29 iulie 2017, se va derula activitatea  Imnul rasuna pretutindeni, in cadrul careia buzoienii vor auzi Imnul National al Romaniei interpretat la diverse instrumente, rasunand intre orele 10,00 – 12,30, in diferite locatii din municipiul Buzau. La ora 12,30 va fi interpretat Imnul de Stat al Romaniei de catre toti instrumentistii pe care ii veti asculta in oras, si care se vor reuni intr-o orchestra la sediul Muzeului Judetean Buzau. Accesul la evenimente este gratuit.

Data de 29 iulie marcheaza Ziua Imnului National al Romaniei – Desteapta-te romane!, simbol al unitatii Revolutiei Romane de la 1848. La aceasta data, “Desteapta-te romane!” a fost cantat pentru prima data in Parcul Zavoi din Ramnicu Valcea. La originea Imnului National al Romaniei se afla poemul “Un rasunet” de Andrei Muresanu, pe o melodie culeasa de Anton Pann. Nicolae Balcescu a numit acest imn “o adevarata Marsilieza romaneasca”. Reamintim ca, “Desteapta-te romane!” a fost ales ca Imn National al Romaniei imediat dupa decembrie 1989 si consacrat prin Constitutia din 1991. Conform Constitutiei Romaniei, Imnul National este considerat simbol national, alaturi de drapelul tricolor, stema tarii si sigiliul statului.

I.G.

Ziua Imnului 2