POTOP DE SANCTIUNI aplicate de politistii buzoieni. Zeci de permise retinute si amenzi cu duiumul. Vezi aici pentru ce au fost sanctionati participantii la trafic

IPJ BuzauIn cadrul activitatilor curente, desfasurate in trafic in ultimele 24 de ore, politistii cu atributii pe linie rutiera au aplicat 222 de sanctiuni contraventionale si au retinut 21 de permise de conducere.

Cele mai multe dintre sanctiunile contraventionale – 90 – au fost aplicate soferilor care au condus autovehicule cu viteze peste limitele legale, dar si celor care nu au utilizat centura de siguranța – 35 sau pentru conducerea unor autovehicule cu defectiuni tehnice -14. Cea mai mare viteza a fost inregistrata de aparatul radar care a actionat pe DN 2 E85 – 172 km/h, la volanul autoturismului in cauza fiind depistat un ramnicean in varsta de 63 de ani.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere in care ar putea fi implicați pietonii, au fost desfasurate activitați punctuale si au fost retinute 5 permise de conducere conducatorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajati regulamentar in traversarea drumului public si de asemenea au fost sancționate contravențional 17 persoane care au ales sa traverseze prin alte locuri decat cele special amenajate.

Celelalte 16 permise au fost retinute conducatorilor auto care au depasit cu mai mult de 50 km/h limitele legale de viteza pe tronsoanele de drum tranzitate (13), care au condus sub influenta bauturilor alcoolice, au efectuat depasiri neregulamentare sau nu au respectat semnificatia culorii rosii a semaforului electric.

E.S.