UPDATE FOTO/VIDEO – Festivitate de premiere in ultima zi a Festivalului International de Dansuri Folclorice „Plaiurile Mioriței”
Last Updated on 27/07/2017 by Iulian Gavriluta

FESTIVALUL PLAIURILE MIORITEI 2017In urma cu 4 ani se desfasura la Buzau primul Festival International de Dansuri Folclorice „Plaiurile Mioritei” si nimeni nu credea ca aceasta manifestare va continua. Iata insa ca anul acesta, acest frumos Festival a ajuns la a IV-a editie si promite sa fie unul de exceptie. Cine nu ar vrea sa vada la el acasa 8 echipe din tot atatea tari, cu obiceiurile si traditiile lor?

 

Potrivit organizatorilor - Centrul Judetean de Cultura si Arta Buzau cu sprijinul Consiliului Judetean, manifestarile incep pe  27 iulie 2017 si tin 3 zile, pana pe 30 iulie – in Parcul Crang din oras. Adrian Petre CJ BuzauBuzaul are prilejul ca in aceste 3 zile de festival sa urmareasca un regal de muzica si joc popular authentic. Prin aceasta manifestare se doreste promovarea cantecului si jocului traditional si a artistilor care mai poarta si inca transmit mai departe portul popular specific fiecarei tari. Vor evolua pe scena atat artisti din judeţul Buzau cat si din Cehia, Grecia, Serbia, Algeria, Italia, Macedonia si din Republica Moldova” – a precizat Adrian Petre, vicepresedintele CJ Buzau. Evenimentul incepe chiar de la aceasta ora cu prezentarea invitatilor, continuand de la ora 17.30 cu o parada a participanţilor. Ca si in alti ani, parada traditionala pleaca din Piaţa Dacia si se opreste in Parcul Crang. La ora 18.30 are loc deschiderea oficiala a evenimetului.  Iata restul programului: vineri, 28 iulie - ora 17.00:  Ansamblul Folcloric ”Floare de Campie“ din Florica, Ansamblul Folcloric ”Ciobanasul“ de la Gura Teghii si formatiile din Cehia, Grecia, Serbia siRepublica Moldova.  Ca si in alti ani, in aceleasi zi vor fi reprezentatii si in Ramnicu Sarat (parada si program artistic susţinut de ansamblurile din Algeria, Italia, Republica Macedonia si Romania). Sambata 29 iulie a.c., de la ora 17. vor evolua ansamblurile folclorice ”Zarna“ din Zarnesti,”Mugurii Siriasului“ din Siriu si ansamblurile din Cehia, Grecia, Republica Moldova si Serbia.  Duminica, 30 iulie, in Parcul Crang din Buzau de la ora 18.00 este programata festivitatea de inchidere a festivalului si premierea participantilor.  In toate zilele Festivalului, vor fi prezenti si mesteri in cadrul Targului Naţional cu Mesteri Populari. 

I.G.

 

{vsig}festival-folclor-2017{/vsig}

 

AFIS FESTIVAL PLAIURILE MIORITEI 2017

 

 {vsig}parada-traditionala-2017{/vsig}

 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=BjTBygB05O8&feature=youtu.be