Partea a doua – Despre “coma sarea” lui Facalet si cum se pierd mii de euro si alte milioane de lei din aceasta cauza. Azi despre Caminul Marghiloman, patronat de Maria Ionita si ceva amanunte despre Cantina saracilor
Last Updated on 27/07/2017 by Iulian Gavriluta

complex de servicii pt persoane varstnice marghilomanDaca primul nostru episod (LINK) a starnit furie si zgandareala printre postacii-prostaci, sa vedeti ce urmeaza…Pseudo-conflictul de la caminul de batrani Marghiloman care sta sa erupa in presa zilele acestea are cu totul alte cauze decat prostul management al fostei directoare in prezent sef-de centru.

Concret: prin comasare, toate fostele institutii autonome de asistenta sociala dar cu obiect DIFERIT de activitate au devenit parte a unui conglomerat urias  care din punct de vedere logistic si organizational  si din nefericire al legalitatii in multe locuri, devine un urias de lut ineficient si care spre perplexitatea tardiva a celor ce au gandit o asemenea gogomanie  loveste in primul rand in cei care sunt obiectul muncii acestor institutii si anume persoanele cu handicap, batranii singuri, oamenii strazii, familiile defavorizate.

Ba, colac peste pupaza Caminul de batrani Marghiloman pierde o consistenta sursa de finantare de la Casa de Sanatate prin anularea  unui important serviciu (si am spune noi vital) si anume cel al ingrijirii la domiciliu.

Evident, primarul Buzaului nu a avut in vedere asemenea fleacuri precum oamenii batrani, bolnavi si singuri care asteapta acum acasa un serviciu care nu va mai sosi niciodata, dar care se poate gandi cu entuziasm la faptul ca banii astfel economisiti se vor putea cheltui cu succes intr-un nou festival tip Benone Sinulescu, sau intr-un caiac  pe la Patzi si de ce nu - un "Hai vecine pe la mine!" - fara virgule, a prietenului de sortulet rupt de incultura si compas tocit de prostie - Vasilescu si compania.

Rezultanta neasteptata, benefica ar spune unii(pentru ca romanul se bucura cand afla ca alti romani raman fara munca sau li se taie salariile) este ca unele persoane din schema de personal a acestor institutii si-au pierdut cu desavarsire obiectul muncii si ne referim aici la serviciul de contabilitate atata de drag Getei Cristea, unde cap de lista pentru ajutorul de somaj este tocmai Mariana Cazacu, fosta de acum contabila sef (in fapt chiar directorul economic) al caminului de batrani.

Si printr-o ironie a sortii vedem cum din visul umed de a deveni Director general, distinsa contabila se afla acum in fata spectrului somajului.

Sursele noastre din interiorul biroului blestemat de resurse umane din primarie ne-au anuntat ca de la cabinetul numar unu s-a dat dispozitie ca fostei candidate la sefie sa i se gaseasca de urgenta un post de conducere, iar cel mai la indemana s-a dovedit a fi cel de Sef la Cantina Sociala unde domnului de acolo (Craciun) i s-a pus in vedere ca trebuie sa iasa la pensie nu mai tarziu de 1 octombrie.

Pana atunci pentru a abate atentia opiniei publice, s-a creat o mica revolta interna la caminul de batrani care are ca scop tocmai, vezi Doamne, rezolvarea amiabila a conflictului, evident printr-o ancheta riguroasa interna , al carui sfarsit va coincide cu fatidica data de 1 octombrie.

Ne intrebam totusi daca asa cum este normal pentru postul respectiv nu se va organiza un concurs, dar daca de data asta comisia va fi una interna de la Primarie si DAS iar postul va fi luat de cine spunem noi aici cu subiect si predicat, nu cred organele abilitate  ca atunci va fi vorba de ceva mai mult decat o speculatie jurnalistica? 

Vom trai si vom vedea!

DIDIMOS

P.S. Sa nu cumva cineva sa creada ca suntem fanii actualei sef de centru de la azilul de batrani, sotie de consilier local, dimpotriva (si arhiva noastra sta dovada) am criticat cand s-a impus stilul de conducere al distinsei doamne, dar.....totusi...