FOTO – Tii la bloc un animal de companie? Patrupedele in vizorul asociatiilor de proprietari din Buzau. Vezi aici ce obligatii ai

Animale companie 1Asociatiile de proprietari din municipiu iau atitudine vis a vis de animalele de companie pe care unii locatari le detin. Astfel ca, locatarii mai multor blocuri din cartierul Micro 3 au fost intampinati in scara blocului cu afise postate de Asociatia de proprietari prin care li se aduce la cunostinta locatarilor ce obligatii au de respectat in cazul in care detin un animal de companie in locuinta.

 

Detinatorii de animale de companie proprietari de apartamente sau chiriasi au obligatia de a lua masurile necesare pentru a preveni murdarirea sau deteriorarea spatiilor de folosinta comuna (holuri, scari, lift, spatii verzi). Daca acest lucru s-a produs, proprietarii animalelor au obligatia de a efectua curatenia, dezinfectia si refacerea spatiilor deteriorate. De asemenea, acestia au obligatia de a efectua plata daunelor catre asociatia de proprietari. In cazul in care detinatorii de animale cauzeaza neplaceri sau deranjeaza fonic si igienic, proprietarii apartamentelor pot solicita masuri de inlaturare a cauzelor sau chiar interzicerea detinerii animalelor.

Constituie contraventii si se scanctioneaza contraventional cresterea si detinerea de animale de companie cu nerespectarea urmatoarelor conditii:

* nerespectarea normelor sanitar-veterinare;

*  cresterea si detinerea animalelor de companie fara carnet de sanatate care sa evidentieze vaccinarile si deparazitarile la zi, avizat de medicul veterinar;

* detinerea unui numar mai mare de doua animale intr-un apartament sau curte de folosinta comuna cu nerespectarea normelor generale de curatenie, igiena si intretinere a spatiului comun.

A.M.

Animale companie 2