FOTO – Doi buzoieni care transportau lemne fara documente legale au fost sanctionati usturator de jandarmii din cadrul IJJ Buzau

IJJ BuzauPe timpul executarii misiunilor specifice pe raza comunei Zoresti, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Berca, s-au sesizat din oficiu de faptul ca, in afara partii carosabile, era stationata  o caruta incarcata cu material lemnos.

In urma verificarii efectuate, jandarmii au constatat lipsa documentelor de insotire a materialului lemnos si faptul ca arborii respectivi erau nemarcati. In cele din urma, cei doi buzoieni au povestit faptul ca s- au deplasat cu un atelaj hipo in  punctul forestier ,,Cerbul’’ al padurii din localitatea Mierea, comuna Vernesti. Ajunsi la destinatie, au tras arbori nemarcati din padure, i-au incarcat in caruta si au inceput deplasarea catre satul Lipia, com. Merei. In cauza, s- au intocmit actele de sesizare sub aspectul savarsirii infractiunii de ”Furt de arbori nemarcați” fapta prevazuta si sanctionata de art. 109,  alin1 din Lg. 46/2008 Codul Silvic si confiscarea cantitatii de 3,16 m3 material lemnos,,gorun’’ si ,,fag’’ , care a fost lasata in custodia unui lucrator din cadrul Ocolului Silvic Buzau.

E.S.

IJJ Buzau 1