FOTO – S-a “modificat schimbarea” – HCLM 211/2017 a avut o “eroare materiala” si s-a rezolvat! Fapta penala insa ramane! S-o fi pocait Donald Tom la Ciprinel, “mancand un mar”? CITITI BOMBA DE LA FINAL!
Last Updated on 25/07/2017 by Iulian Gavriluta

roxelana vs roxelanaDupa cum am semnalat in premiera (LINK), in data de 19 iulie a.c.,  primarul Donald Tom a modificat HCLM 211 din 30 iunie a.c. dupa “cum a vrut muschii lui”, sub semnatura profesorului – consilier Tepelus si a secretarei Roxelana. Acum, nu mai degraba de ieri 24 iulie a.c., Secretariatul Administratiei Publice Locale precizeaza ca totul a fost: “o eroare de redactare”. Cu alte cuvinte – Donald Tom s-a pocait (poate s-a spovedit “mancand un mar” la IPS Ciprinel Crasnel) si a plans cu lacrimi de crocobaur la Roxelana (adica a repetat faza penibila de la INVESTIRE) sa-l ierte ca nu stie sa scrie si sa citeasca…

 

Secretara Primariei, fiindu-i mila de “taranu’ cu mertzanu’” din Tintesti a scos aceasta elucubratie flausata de te apuca rasul nu alta citind “la ea”! Deh! Sa recapitulam: in sedinta din data de 30.06.2017, pe ordinea de zi a CLM Buzau figura un proiect de hotarare cu titlul "aprobarea reducerii cu 50% a tarifului apei meteorice aplicabil pentru municipiul Buzau de catre Societatea Comerciala Compania de Apa S.A. Buzau si imputernicirea primarului municiului Buzau sa indeplineasca toate formalitatile legale pentru realizarea acestei reduceri". In aceasta forma, proiectul fusese aspru criticat de catre BERD, cu care municipiul Buzau are incheiat un contract de finantare pe fonduri europene, contract care interzice categoric modificari.

Probabil si din cauza avertismentului dur al BERD, consilierii PNL din CLM Buzau, prin vocea lui Barbu Liviu, au respins forma propusa de Toma, motivand foarte corect ca  actionarii nu pot sa se duca in ADI cu modificari de tarif, pentru ca este ilegal. Consilierul liberal a propus modificarea proiectului de hotarare in sensul transformarii sale in mandat acordat primarului pentru sustinerea in cadrul ADI a propunerii referitoare la apa meteorica. Acest punct de vedere s-a impus in sedinta CLM, drept pentru care membrii Consiliului Local au aprobat Hotararea 211 cu 18 voturi pentru si 4 abtineri. Surpriza mare insa! Desi consilierii au parasit sedinta cu inima impacata  ca au mai evitat o ilegalitate marca Toma, proiectul de hotarare votat a capatat alta forma! Exact ca in cazul hotararii anulate recent de Institutia Prefectului  pe motiv ca aparatul tehnic al CLM, la comanda lui Toma, a falsificat rezultatul votului, si in acest caz s-a intamplat la fel. Echipa supercompetenta din subordinea lui Toma, compusa din Roxelana Radu si presedintele de sedinta a reusit performanta sa schimbe doar titlul hotararii 211, nu si continutul, pentru a-i pacali pe consilieri. Astfel, desi in titlu hotararea priveste mandatarea primarului sa intreprinda toate demersurile legale..., continutul acesteia stipuleaza clar, chiar la articolul 1, modificarea tarifului la apa meteo! Vorbim despre o inselatorie de cea mai joasa speta, o manevra cat se poate de penala. Falsul comis se adauga la alte ilegalitati pe care numai disperarea lui Toma de a pune mana pe fondurile europene administrate de Compania de Apa le poate nesocoti: incalcarea flagranta a legislatiei specifice si a contractelor de finantare semnate de Municipiul Buzau si nerespectarea Contractului de Delegare semnat intre ADI si Compania de Apa.

JUSTIFICAREA FLASUATA LA “MODIFICAREA SCHIMBARII” DE IERI (documentul AICI):

SECRETARUL MUNICIPIULUI BUZAU

NOTA

cu privire la îndreptarea unor erori materiale şi de redactare în Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Buzău nr. 211/30 iunie 2017 privind împuternicirea Primarului municipiului Buzău să îndeplinească toate formalităţile legale pentru realizarea reducerii cu 50% a tarifului apei meteorice aplicabil pentru municipiul Buzău de către Societatea Comercială ”Compania de Apă" S.A Buzău Urmare a constatării unor erori materiale şi de redactare strecurate în Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Buzău nr. 211/30 iunie 2017 privind împuternicirea Primarului municipiului Buzău să îndeplinească toate formalităţile legale pentru realizarea reducerii cu 50% a tarifului apei meteorice aplicabil pentru municipiul Buzău de către Societatea Comercială ”Compania de Apă” SA Buzău, în conformitate cu prevederile art. 71, alin. (1) din Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă, cu modificările şi completările ulterioare, alăturat publicăm rectificarea după cum urmează:

RECTIFICARE MATERIALA:

1. Titlul Hotărârii, în loc de:

„Hotărâre privind împuternicirea Primarului municipiului Buzău să îndeplinească toate formalităţile legale pentru realizarea reducerii cu 50% a tarifului apei meteorice aplicabil pentru municipiul Buzău de către Societatea Comercială ”Compania de Apă” S.A. Buzău.”

SE VA CITI:

„Hotărâre privind împuternicirea primarului municipiului Buzău în ADI şi în celelalte organisme abilitate, să îndeplinească toate formalităţile legale pentru propunerea şi aprobarea reducerii cu 50% a tarifului apei meteorice aplicabil pentru municipiul Buzău de către societatea comercială Compania de Apă S.A. Buzău.” 2. În articolul 1 din Hotărâre, în loc de: „Art.1.- Se aprobă reducerea cu 50% a tarifului apei meteorice aplicabil pentru municipiul Buzău de către Societatea Comercială ”Compania de Apă” S.A Buzău.”

SE VA CITI:

„Art.1.- Se împuterniceşte Primarul Municipiului Buzău în ADI si în celelalte organisme abilitate, să îndeplinească toate formalităţile legale pentru propunerea si aprobarea reducerii cu 50% a tarifului apei meteorice aplicabil pentru municipiul Buzău de către societatea comercială Compania de Apă S.A. Buzău.”

3. Art. 2 din Hotărâre se elimină.

4. Art. 3 se va renumerota şi va deveni art. 2.

SECRETARUL MUNICIPIULUI BUZAU…”.

CONCLUZIA: VIZIONATI AMBELE VARIANTE ALE DOCUMENTELOR, CITITI EXPLICATIILE SI TRAGETI CONCLUZIILE…SPER SA O FACA SI PREFECTURA SI DE CE NU SI ORGANELE DE CONTROL!

I.G.

BOMBA: Orice act semnat de secretarul primariei Buzau este nul de drept pentru ca...DIN DATA DE 9 IULIE 2017 - RADU ROXELANA NU MAI ARE AVIZ ANFP!!!

 

roxelana vs roxelana

 

{vsig}toma-CLM-CAB{/vsig}