Prefectura Buzau sesizata de consilierul local Silviu Rosioru pentru MODIFICAREA ILEGALA DUPA VOT a HCL 211/30.06.2017 privind pretul apei meteorice
Last Updated on 19/07/2017 by Iulian Gavriluta

Rosioru Silviu CLM Buzau"Am luat la cunostinta prevederile HCL Buzau nr. 211/30.06.2017 cu privire la apa meteorica, precum si informatiile aparute in presa locala referitoare la ilegalitatea acesteia. Aduc la cunostinta opiniei publice faptul ca noi, consilierii locali nu am votat asa ceva in data de 30.06.2017 si ca prevederile actului amintit au fost modificate ilegal dupa vot. 

 

Astazi voi depune o sesizare oficiala la Institutia Prefectului Buzau, pentru atacarea in instanta a acestei Hotarari profund ilegale. Ceea ce se petrece in cadrul Primariei si Consiliului Local Buzau este strigator la cer. Dupa ce a falsificat, in urma cu scurt timp, rezultatul votului secret din Consiliu in speta mandatului reprezentantului Municipiului in AGA a Companiei de Apa, provocand anularea hotararii de catre Prefectura, acum, la comanda primarului Toma, aparatul tehnic al CL Buzau nu a tinut cont de ce au votat consilierii (mandarea primarului sa faca demersuri pentru reducerea pretului la apa meteorica) si a modificat doar titlul Hotararii 211, nu si continutul! La art. 1, HCL 211 prevede reducerea tarifului la apa meteorica aplicabil in municipiul Buzau, ceea ce este aberant (pentru ca nu exista tarif pentru apa meteo), ilegal (pentru ca se modifica strategia tarifara de catre un actionar) si penal (pentru ca noi, consilierii, nu am votat asa ceva). Am incredere ca Institutia Prefectului va apara si in continuare interesul legii si ca institutiile competente ale statului se vor sesiza in acest caz."

SILVIU ROSIORU - Consilier municipal