Donald Tom a comis-o din nou (fals in acte oficiale – forma continuata!) – una a scris intr-un Proiect de Hotarare la ultimul CLM – cu apa meteorica (votat de consilieri) si alta a aparut in forma finala (vezi FOTO)
Last Updated on 19/07/2017 by Iulian Gavriluta

Toma falsuri CLM 2017In sedinta din data de 30.06.2017, pe ordinea de zi a CLM Buzau figura un proiect de hotarare cu titlul "aprobarea reducerii cu 50% a tarifului apei meteorice aplicabil pentru municipiul Buzau de catre Societatea Comerciala Compania de Apa S.A. Buzau si imputernicirea primarului municiului Buzau sa indeplineasca toate formalitatile legale pentru realizarea acestei reduceri"

 

In aceasta forma, proiectul fusese aspru criticat de catre BERD, cu care municipiul Buzau are incheiat un contract de finantare pe fonduri europene, contract care interzice categoric modificari.

Probabil si din cauza avertismentului dur al BERD, consilierii PNL din CLM Buzau, prin vocea lui Barbu Liviu, au respins forma propusa de Toma, motivand foarte corect ca  actionarii nu pot sa se duca in ADI cu modificari de tarif, pentru ca este ilegal. Consilierul liberal a propus modificarea proiectului de hotarare in sensul transformarii sale in mandat acordat primarului pentru sustinerea in cadrul ADI a propunerii referitoare la apa meteorica. Acest punct de vedere s-a impus in sedinta CLM, drept pentru care membrii Consiliului Local au aprobat Hotararea 211 cu 18 voturi pentru si 4 abtineri.

Surpriza mare insa! Desi consilierii au parasit sedinta cu inima impacata ca au mai evitat o ilegalitate marca Toma, proiectul de hotarare votat a capatat alta forma! Exact ca in cazul hotararii anulate recent de Institutia Prefectului  pe motiv ca aparatul tehnic al CLM, la comanda lui Toma, a falsificat rezultatul votului, si in acest caz s-a intamplat la fel. Echipa supercompetenta din subordinea lui Toma, compusa din Roxelana Radu si presedintele de sedinta a reusit performanta sa schimbe doar titlul hotararii 211, nu si continutul, pentru a-i pacali pe consilieri. Astfel, desi in titlu hotararea priveste mandatarea primarului sa intreprinda toate demersurile legale..., continutul acesteia stipuleaza clar, chiar la articolul 1, modificarea tarifului la apa meteo!

Vorbim despre o inselatorie de cea mai joasa speta, o manevra cat se poate de penala. Falsul comis se adauga la alte ilegalitati pe care numai disperarea lui Toma de a pune mana pe fondurile europene administrate de Compania de Apa le poate nesocoti: incalcarea flagranta a legislatiei specifice si a contractelor de finantare semnate de Municipiul Buzau si nerespectarea Contractului de Delegare semnat intre ADI si Compania de Apa.

Prefectura este chemata sa puna iarasi ordine in brambureala din Consiliul Local. Mai mult ca sigur, juristii de la Casa Alba nu vor ramane indiferenti la ilegalitatile repetate ale lui Toma.

In plus, este foarte interesant de aflat care este raspunsul BERD la scrisorica citita de primar in sedinta trecuta a Consiliului. Vom solicita municipalitatii raspunsul Bancii Europene, pentru a afla toti buzoienii cine a ajuns sa ii conduca.

Ne intrebam in final de ce mai vin consilierii locali la sedintele CLM, daca Donald Tom modifica voturile si actele oficiale fara nicio jena? Contactat telefonic de redactia noastra, consilierul PSRO – Silviu Rosioru atrage atentia colegilor sa nu valideze (aprobe) Proiectele din CLM-ul trecut, pentru ca, asa cum va prezentam mai jos sunt modificate in mod grosolan de primarul Donald Tom. “Fapta primarului Toma, ca si cealalta,de data trecuta se incadreaza perfect in Codul penal la “fals in inscrisuri oficiale, in forma continuata” si organele de drept ar trebui sa ia atitudine potrivit legii” -  a precizat alesul local.

I.G.

{vsig}toma-CLM-CAB{/vsig}