VIZITA FULGER – Astazi, ministrul apararii nationale, Adrian Tutuianu, a efectuat o vizita de informare in garnizoanele Buzau si Focsani
Last Updated on 18/07/2017 by Iulian Gavriluta

Adrian TutuianuMinistrul apararii nationale, Adrian Țutuianu, si generalul Nicolae Ciuca, seful Statului Major General, au efectuat marti, 18 iulie, vizite de informare in garnizoanele Buzau si Focsani. La Buzau, echipa de conducere a M.Ap.N. a vizitat spatiile de instructie si de lucru ale comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

 

Generalul de brigada Gheorghe Visan, comandantul diviziei, a prezentat o sinteza a activitatilor si misiunilor marii unitati si concluziile rezultate in urma participarii militarilor din subordine la cel mai mare exercitiu multinational desfasurat in regiunea tarii noastre, SABER GUARDIAN-17. Tot in garnizoana Buzau, oficialii M.Ap.N. au vizitat Brigada de Informatii Militare “Maresal Alexandru Averescu” si Batalionul 620 Operatii Speciale „Baneasa-Otopeni” si Centrul de instruire pentru Operatii Speciale "General-maior Grigore Bastan", unde le-au fost prezentate misiunile efectuate de militarii acestor unitati. La Focsani, echipa de conducere a ministerului a vizitat sediile brigazilor 282 Infanterie Mecanizata “Unirea Principatelor” si 8 Artilerie LAROM “Alexandru Ioan Cuza”. Ministrul Adrian Țutuianu a subliniat importanta activitatilor executate de militarii ambelor brigazi, a apreciat eforturile acestora pe timpul ultimelor exercitii si a aratat disponibilitatea conducerii ministerului de a-i sprijini in indeplinirea obiectivelor.

Oficialii MApN s-au deplasat si la Spitalul Militar de Urgenta „Dr. Alexandru Popescu” din Focsani, unde au fost informati cu privire la serviciile medicale asigurate pacientilor. Ministrul Țutuianu a asigurat personalul spitalului ca ministerul va sprijini eforturile depuse pentru a asigura desfasurarea actului medical in conditii optime si la standarde moderne.

Sursa: Comunicat MApN

A.M.