PREMIERA IN ROMANIA! Hipermarketul Kaufland vine cu un proiect inovator de transformare – gradinile urbane
Last Updated on 18/07/2017 by Iulian Gavriluta

Gradinile KauflandKaufland Romania lanseaza prima retea de gradini urbane comunitare, transformandu-si acoperisurile, exteriorul parcarilor si al magazinelor in spatii verzi cultivate cu legume, fructe, arbusti, plante aromatice si flori, care pot fi folosite de comunitate.

„Gradinescu”, cum este denumit proiectul dezvoltat impreuna cu partenerii de la Asociatia Institutul de Cercetare in Permacultura din Romania, este o premiera in Romania si promoveaza grija fata de natura, spiritul comunitar si sustine dezvoltarea agriculturii urbane prin propriul exemplu, a anuntat compania. De asemenea, proiectul isi propune sa ii familiarizeze pe copii si adulti cu gradinaritul si usurinta de a avea o alimentatie sanatoasa chiar si in mediul urban. ”Proiectul consta intr-o retea de noua gradini urbane comunitare, dintre care trei amplasate pe acoperisurile magazinelor Kaufland, patru in parcarile sau in spatele magazinelor si doua in scoli din Capitala”, reiese din datele companiei.

Primul magazin Kaufland cu acoperisul si exteriorul deja transformate in gradini urbane este cel din bd-ul Bucurestii Noi, iar pana la toamna vor fi dotate si cele din strada Barbu Vacarescu, din cartierele Tudor Vladimirescu, Aparatorii Patriei si din scoli.   Prima gradina urbana amenajata din cadrul magazinului din Bd-ul Bucurestii Noi are 2300 mp si este destinata pentru a fi folosita de catre comunitate. Gradina va deservi si ca spatiu de invatare pentru scolile si gradinitele din zona.

Prin aceasta initiativa, compania reinventeaza conceptul de hipermarket in Romania si propune din nou un model de responsabilitate. Pe langa rolul estetic si educativ, gradinile de pe acoperis si din exteriorul parcarilor aduc si avantaje pentru mediul inconjurator, prin purificarea aerului si reducerea poluarii, a zgomotelor si reglarea umiditatii. Initiativa vine in contextul in care agricultura urbana sau „gradinaritul pe balcon” este o ocupatie din ce in ce mai intalnita.

E.S.