Esti angajat part-time? Angajatorii vor fi obligati sa-ti plateasca contributii CAS si CASS. Vezi aici cine este scutit de plata
Last Updated on 17/07/2017 by Iulian Gavriluta

Plata CAS si CASSGuvernul a pregatit introducerea pentru angajatori a obligatiei de a plati contributii CAS si CASS la nivelul salariului minim, astazi de 1.450 lei, pentru salariatii cu timp partial de munca, indiferent daca remuneratia este sub nivelul salariului minim, documentul in acest sens fiind deja redactat.

 

Vor fi exceptati angajatii care au in paralel un contract de munca cu norma intreaga, studentii si pensionarii. La acest moment, din calculul guvernantilor rezulta ca sunt, in total, 500.000 contracte de munca part-time. Obligatia de plata la acest nivel a contributiei la pensie si sanatate pentru contracte part-time, anuntata din luna mai, este prevazuta, in noul program de guvernare, sa fie introdusa din luna august a acestui an. Initial, termenul avansat, prin programul de convergenta trimis in primavara la Comisia Europeana, era luna iunie. Surse guvernamentale au transmis ca actul normativ care introduce noua obligatie de plata a fost redactat si pregatit sa fie aprobat de Executiv.

Sursa: profit.ro

A.M.