FOTO EXCLUSIV – In timp ce directorul MJB isi da cu crema la plaja, arheologii din institutie descopera noi marturii de vietuire in Pietroasele – scheletul unei tinere de 18 ani gasita intr-un mormant de acum 1700 de ani!
Last Updated on 17/07/2017 by Iulian Gavriluta

Alifie vs descoperire PietroaseleNe doare-n dos de istorie…noi ne dam cu crema impotriva ultravioletelor! Suntem tot mai des uimiti de modul cum se face istorie la noi in judet. Sa dam un exemplu – la Muzeul Judetean Buzau se petrec lucruri…traznite. Trecem peste alte aspecte legate de modul de lucru si maraielile pe la colturi si examenele de sefie amanate la nesfarsit si ne oprim la ceea ce ar trebui trambitat peste tot ca o mandrie locala – noile descoperiri de la Pietroasele – scheletul unei tinere de 18 ani descoperit intr-un mormant de aproape 1700 de ani vechime.

 

Se pare ca mormantul este in apropierea unei case de locuit din aceeasi perioada. In zona s-au mai descoperit necropole, dar din pacate nici aceasta ultima si nici altele nu vor putea fi admirate…nestiind sa facem turism din asta; iar ele - gropile arheologice, vor fi acoperite la loc. Coordonatorul lucrarilor este arheologul Roxana Munteanu (fara crema de ultraviolete data! Sigur!). Vai de capul nostru, nu stim sa valorificam decat…cremele si sa facem gargara strigand: "Ce p..a mai vrea si asta?" (adica eu - n.r.)

I.G.

 

{vsig}descoperire-arheologica-pietroasele{/vsig}