16 tineri din sistemul de protectie a copilului au sanse sa fie angajati. De doua ori mai multe locuri de munca decat doritori oferite la Buzau prin bursa speciala organizata de AJOFM
Last Updated on 17/07/2017 by Iulian Gavriluta

AngajariLa sfarsitul saptamanii trecute, AJOFM Buzau a organizat "Bursa Locurilor de Munca pentru Tinerii care parasesc sistemul de protectie a copilului". Unsprezece agenti economici au oferit un numar de 109 locuri de munca.

 

Din nefericire, numarul persoanelor prezente la stand a fost de 49 de persoane dintre care tinerii ce parasesc sistemul de protectie au fost in numar de 25. Un numar de 24 de persoane dintre cele prezente au fost selectate pentru o proba de lucru iar dintre acestia doar 16 sunt dintre tinerii care provin din sistemul de protectie a copilului. Ca o concluzie, am putea spune fie ca tinerii din structura DGASPC Buzau au fost dezinteresati de gasirea unui loc de munca, fie ofertele angajatorilor nu au fost in concordanta cu specializarile si aptitudinile tinerilor sau agentii economici nu se “leaga la cap” cu tinerii din sistemul de protectie a copilului desi facilitati fiscale exista iar tinerii nu sunt cu absolut nimic mai prejos decat oricare alta persoana.

A.D.