O aroma vanilata, dulce acrisoara in………PRAJITURA CU BRANZA DULCE SI CAISE
Last Updated on 16/07/2017 by Iulian Gavriluta

Prajitura cu branza si caiseEste un desert rapid si delicios, pe care il puteti pregati cand va e pofta de ceva dulce. Pentru reteta aveti nevoie de ingrediente simple, iar modul de preparare este usor. La Prajitura cu branza dulce si caise am folosit reteta de baza si am adaugat cateva caise dar se poate pregati si cu alte fructe de sezon.

INGREDIENTE:

Pentru aluat

  • 250 g faina
  • 120 g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 ou
  • 125 g unt

Pentru crema

  • 350 g branza proaspata

  • 3 oua

  • 100 g zahar pudra

  • 1/2 pachet praf de copt

  • 2 linguri zeama de lamaie

  • 1 compot de caise

PREPARARE

1. Pentru aluat, se freaca oul cu zaharul, zaharul vanilat si untul, apoi se adauga faina si coaja de lamaie. Se framanta rapid, se acopera cu o folie si se lasa la rece o ora. Caisele din compot se lasa la scurs intr-o strecuratoare.

2. Pentru crema, branza proaspata pasata se amesteca usor cu ouale, zaharul pudra si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

3. Aluatul se intinde intr-o foaie subtire si se pune intr-o tava mica (20×30 cm), tapetata cu hartie de copt. Se toarna apoi crema de branza, iar deasupra se pun jumatati de caise. Se coace in cuptorul incins, la foc potrivit, 45-50 minute.

4. Se taie numai dupa ce se raceste prajitura, altfel se incruzeste aluatul.

Sa veti o zi minunata servind o prajitura racoroasa de vara!

A.D.