Ce limbi straine cauta angajatorii oferind salarii de peste 6000 lei? Afla aici ce limbi straine sunt cel mai bine platite
Last Updated on 16/07/2017 by Iulian Gavriluta

Limbi straine angajatoriEngleza a devenit deja o limba materna, in procesele de recrutare fiind chiar imperativa avand in vedere ca mediul economic din Romania interactioneaza cu medii straine pentru sporirea profitului. Diferenta o fac candidatii care cunosc limbi “exotice” precum chineza, japoneza, vietnameza, araba, portugheza.

 

Si vorbitorii de germana sunt foarte apreciati pe piata muncii, salariile celor care vorbesc limbi mai putin cunoscute fiind cu 30-40% mai mari decat cele ale vorbitorilor de engleza exclusiv. Si limbile nordice sunt la mare cautare pe piața muncii. Suedeza, daneza, norvegiana sau olandeza sunt in topul celor mai cautate limbi straine, dar sunt și cele mai bine platite din piața muncii. Absolventii programului de masterat in limba germana de la facultati cu renume gen ASE Bucuresti sunt recrutati de angajatori pentru salarii care pot sa ajunga si la 6.000 de lei net pe luna. Mai mult, veniturile salariale pe care le primesc absolventii de licenta in limba engleza si franceza sunt cuprinse intre 3.000 si 3.500 de lei net. Asadar, un job insotit de cunoasterea unor limbi straine “exotice” va poate aduce venituri nete considerabile care se aplica si la nivel de entry level.

A.D.