INFORMARE DE PRESĂ – ȘEDINȚA DE GUVERN DIN 13.07.2017
Last Updated on 13/07/2017 by Iulian Gavriluta

MC sed guvCrescătorii de ovine vor primi un sprijin financiar de 1 leu/kg pentru lâna comercializată, potrivit hotărârii de guvern adoptată în ședința de astăzi. Este vorba despre o schemă de ajutor de minimis, prin acordareacăreia va fi eficientizată activitatea sectorului de creștere a ovinelor și care are o finanțare de 36 de milioane de lei, bani asigurați de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate cu această destinație Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale prevăzute pe anul 2018.

 Derularea sprijinului  se face prin direcțiile pentru agricultură județene sau a municipiului București. Sumele reprezentând ajutoare de minimis se plătesc într-o singură tranșă anuală. Beneficiarii sunt persoanele fizice care au atestat de producător, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, persoanele juridice și orice forme asociative cu personalitate juridică.

Tot în cadrul ședinței de guvern de astăzi a fost adoptată ordonanța prin care se va asigura în continuare plata burselor medicilor rezidenți la nivelul de 670 de lei lunar.Potrivit actului normativ care modifică Ordonanța Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului, bursa de rezidențiat se acordă până la data la care personalul respectiv beneficiază de salariul de bază/solda de funcție la nivelul reglementat pentru anul 2022 de Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

De asemenea, a fost aprobată declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care se află pe coridorul de expropriere al Magistralei 6 de metrou 1 Mai – Otopeni, etapă necesară pentru începerea lucrărilor de realizare a obiectivului.Magistrala 6 va extinde rețeaua actuală de metrou până la Aeroportul Internațional Henri Coandă București, permițând astfelo legătură directă între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, fără transbordarea călătorilor prin schimbarea peroanelor şi a trenurilor.

Informații privind alte acte normative adoptate astăzi  http://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern

                             Deputat Marcel Ciolacu, Viceprim-ministru

                             Președinte PSD Buzău

 

MC sed guv 13.07