AUDIO – Citeste aici din ce localitate buzoiana se exporta pepeni in Bulgaria, Polonia si Italia. Asta in timp ce noi primim fructele cu chimicale… din alte tari
Last Updated on 13/07/2017 by Iulian Gavriluta

pepeni producatoriProblemele agriculturii buzoiene par sa nu fie rezolvate nici de noul Guvern si nici de politicienii din Parlament. Cu vadit dezinteres de soarta agriculturii dar si a  sanatatii umane, alesii nostrii trateaza cu dispret – “in dorul lelii” am zice, aceasta problema si se gandesc numai la afaceri incheiate cu strainii.

 

Astfel, in timp ce noi mancam pepeni din strainatate tratati cu tot felul de chimicale, producatorii din Pogoanele exporta pepeni de cea mai buna calitate in tari ca Bulgaria, Polonia si Italia. In localitatea mentionata exista cooperativa fratilor “Caprita”, care au inceput in urma cu 3 ani sa “produca” pepeni… altoiti. Acum, afaceristii din localitate exporta o mare parte din productie (25 de tone sunt recoltate zilnic!), iar restul il dau in supermarket si la intermediari. Numai in zona Pogoanele din judetul Buzau sunt cultivate peste 700 de ha cu pepeni si inca pe atate cu legume. Fermierii mici sau mari isi vand marfa mai ales prin intermediari si putini pe contracte directe la export in Bulgaria, Italia si Polonia ori in pietele si supermarketurile nationale si locale. Cel putin 30 la suta din productie se arunca pentru ca nu au cui sa o vanda.

I.G.

 

https://www.youtube.com/watch?v=XEppn1ood-Q&feature=youtu.be