Consilierul local Silviu Rosioru in total dezacord cu tarifele de parcare pe care vrea sa le impuna buzoienilor administratia Constantin Toma

Rosioru Silviu CLM Buzau"Punerea in dezbatere publica a Regulamentului de organizare si functionare a sistemului de administrare a parcărilor publice  pe domeniul public al municipiului Buzau este inca un prilej de a sublinia incompetenta si goana dupa bani a administratiei Constantin Toma. 

Conform Proiectului de Regulament, buzoienii proprietari de autoturisme vor plafi tarife foarte mari pentru parcare: 5 lei pentru o ora, 12 lei pentru doua ore, iar daca depasesc acest timp, suplimentar cate 10 lei pe ora. In ciuda promisiunilor din campanie, timp in care alegatorii au fost momiti cu minciuni despre strazi asfaltate si parcari amenajate si gratuite, iata ca primarul Toma isi da pe fata adevarata misiune: investitii ioc, taxe  imense si dragaici si festivaluri din banii cetatenilor. La mai bine de un an de la preluarea mandatului, Constantin Toma, primarul "Dragaica", a uitat de asfaltare, a uitat de conditii de viata mai bune, a uitat de locuri de munca si, in schimb, se gandeste sa cocoseze locuitorii Buzaului cu taxe aberante.

Prevederile Regulamentului de parcari sunt  copiate din cele ale marilor orase turistice (Brasov, Sibiu, Cluj-Napoca), tarifele nascocite de Toma sunt la acelasi nivel, singura diferenta fiind aceea ca Buzaul este un oras distrus din punct de vedere urbanistic, fara turisti si cu strazile pline de gropi. Cu ce drept si pe ce baza morala si legala luati banii cetatenilor, domnule primar?!

Buzoienii trebuie sa stie ca daca pana la data de 18 august 2017 nu vor lua atitudine fata de taxele impovaratoare la care s-a gandit primarul Buzaului, proiectul de Regulament se va transforma in Hotarare cu caracter normativ. Nu voi fi niciodata de acord cu asa ceva. Solicit Primariei scoaterea proiectului din dezbatere publica. Abia dupa ce se va investi in asfaltarea drumurilor si se vor asigura conditii civilizate de trai, demne de un municipiu resedinta de judet, abia apoi vom putea vorbi de taxe de parcare."

SILVIU ROSIORU - Consilier local