Pe marginea unei profeții a lui Arsenie Boca BONUS: VIDEO – calugar la distractie in NEPTUN *
Last Updated on 09/07/2017 by Iulian Gavriluta

Hidra lui BocaÎn cohorta bișnițarilor care profită de memoria lui Arsenie Boca și de evlavia naivă a credincioșilor de bună-credință se află și o editură din Făgăraș. Aceasta publică, sub numele înșelător de ”Noi mărturii despre părintele Arsenie Boca” un fel de hagiografie apocrifă și parțial fabricată, tocmai bună de colectat ”taxa pe prostie”. 

 

            Următorul exemplu cules din paginile broșurii este remarcabil și prin originea, dar și prin cariera sa. 

            ”Ne-a mărturisit că nu va mai dura mult timp şi va pleca spre împărăţia Tatălui Ceresc, dar că va părăsi această lume datorită unui complot mişelesc, al cărui scop va fi acela de a-l otrăvi. Totuşi, el nu va împiedica aceasta, deoarece atunci misiunea lui spirituală pe pământ va fi deja terminată. Apoi a scos dintr-un cufăr o carte groasă şi foarte uzată, scrisă în greaca veche, care provenea de la sfinţii creştini de la Muntele Athos. ”În - ne-a spus părintele Arsenie - se găseşte descrierea hidrei cu răsuflarea otrăvitoare, care va urmări prin toate mijloacele să împiedice lumina şi voinţa dumnezeiască... Veţi vedea şi veţi înţelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru: la serviciu, în magazine, în instituţiile statului, în conducerea lui şi mai ales în politică. Din nefericire, ea va intra pe furiş chiar şi în sânul Bisericii, murdărind unele suflete de aici. Aproape că oamenii îşi vor pierde speranţa. Doar cei care îşi vor păstra credinţa adevărată vor fi salvaţi şi mare va fi atunci Slava lui Dumnezeu peste ei.

            Apoi, părintele Arsenie a dezvoltat subiectul şi a spus că această ”lucrare diavolească” nu este ceva ce a apărut în vremurile noastre, ci ea durează din antichitate, de mii de ani, pregătind încetul cu încetul terenul pentru lupta finală care se apropie. Planul ”lucrării diavoleşti” este minuţios şi, prin puterea banilor şi a viciilor, între care minciuna, prefăcătoria, intriga şi omorul sunt cele mai importante, cei care o săvârşesc au ajuns destul de aproape de ţelul lor principal, care este controlul şi dominarea întregii lumi... Aici, însă, părintele a făcut o afirmaţie neaşteptată, care a avut darul să ne şocheze într-o oarecare măsură. El a spus că, în mod paradoxal şi într-un interval de timp scurt, atenţia lumii se va concentra asupra ţării noastre, datorită schimbărilor extraordinare care vor avea loc şi a semnelor specifice care vor depăşi cu mult puterea limitată de înţelegere a cunoaşterii materialiste”. (Radu Cinamar)”1

            Așa-zisa ”profeție” este un extras din cartea ”Viitor cu cap de mort”, Ed. Daksha, București, 2004, pg. 77-78. Scrisă la adăpostul anonimatului (Radu Cinamar este un pseudonim), cartea este producția unei organizații neo-tantrice al cărui Guru staționează în prezent la un penitenciar de maximă siguranță. Sub masca unor scenarii conspiraționale cu groase tușe science-fiction, autorul introduce cititorii în compostul doctrinar (și dogmatic) al organizației din care face parte, căreia-i face, pe nesimțite, reclamă.

            În fragmentul citat se îmbină două obsesii ale Gurului Gregorian Bivolaru: Francmasoneria și o altă profeție, fabricată în aceleași ateliere - cea a indianului Sundar Singht. Prima încărnează un atot-puternic dușman suprem, a doua este milenaristă: nu se știe clar cum, dar ”într-un interval de timp scurt” hidra francmasonică va fi definitiv învinsă și România va deveni Noul Ierusalim. Nimic credibil și mai ales nimic atins de duhul creștin.   

            Că niște editori descurcăreți se adapă din astfel de izvoare otrăvite nu este tocmai de mirare. Ne miră însă că presa mainstream (umăr la umăr cu site-uri obscure de pe internet) au preluat și distribuit masiv această așa-zisă ”profeție a lui Arsenie Boca”, credibilizând-o prin trecerea sub tăcere a sursei. O simplă căutare pe Internet întoarce zeci, poate sute de rezultate.

            Așteptăm cu mare interes o nouă producție editorială, în care Arsenie Boca să propăvăduiască asanele yoghiste, continența sexuală (coitul cu retenția ejaculării), și de ce nu, chiar intrarea în meditație rezonantă cu Shamballa.

1Noi mărturii despre părintele Arsenie Boca  Ed. Agaton, Făgăraș, 2005, pg. 107

V.I.M.

NOTA REDACTIEI:

*VIDEO atasat nu are legatura  cu materialul alcatuit de colaboratorul News Buzau - V.I.M., ci este doar un clip cu un calugar – probabil de la IPS Ciprinel Crasnel de Buzau trimis la distractie – in concediu – la IPS TeoDosu de Tomis. Totusi consideram ca imaginile vorbesc de la sine si vin sa intareasca degringolada in care se afla B.O.R., condusa de securisti, masoni, prostituate cu fuste lungi sau bisnitari flausati - iubiri esuate in putere si orgii sexuale.

 

https://www.youtube.com/watch?v=hUQbCr8suSQ&feature=youtu.be