VREI BANI DE LA APIA? GRABESTE-TE, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata este 15 august. Vezi aici ce se finanteaza

APIA BuzauANUNT OFICIAL! Termenul limita este 15 august 2017 pentru depunerea cererilor de plata in Programul National Apicol (PNA), anunta Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). Cine sunt beneficiarii banilor si ce sume sunt la dispozitia apicultorilor?

 

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca in data de 04.07.2017, s-a publicat in Monitorul Oficial nr. 516, Hotararea de Guvern nr. 443 privind aprobarea Programului National Apicol pentru perioada 2017 - 2019 a normelor de aplicare, precum si a valorii sprijinului financiar. Astfel, pana la data de 15 august 2017, la Centrele judetene si la Centrul Municipiului Bucuresti ale/al APIA se depun Cererile de plata pentru accesarea Programului National Apicol (PNA) in anul 2017.

BENEFICIARI:

1.  apicultorii (persoane fizice, persoane juridice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale) pentru actiunile:

- combaterea agresorilor si a bolilor specifice stupilor, in special a varoozei;

- rationalizarea transhumantei;

- masuri de asistenta pentru repopularea septelului apicol.

2.  cooperativele agricole recunoscute conform legislatiei in vigoare, numai pentru actiunea de  asistenta tehnica pentru apicultori si organizatiile de apicultori.

Obiectivul Programului il constituie imbunatatirea productiei si comercializarii produselor apicole prin:

- acordarea de sprijin financiar apicultorilor pentru achizitionarea de: medicamente pentru tratarea varoozei si nosemozei, de colectoare de polen, colectoare de propolis, uscator de polen sau incalzitor miere, de matci, si/sau familii de albine, de cutii in vederea reformarii cutiilor uzate in urma deplasarii acestora in pastoral;

- acordarea de sprijin financiar cooperativelor agricole pentru achizitionarea de: maturator, centrifuga, topitor de ceara cu abur din inox.

Valoarea sprijinului financiar alocat Programului National Apicol pentru perioada 2017-2019, este de 97.626 mii lei, din care suma de 48.813 mii lei reprezinta contributia Uniunii Europene la programele apicole nationale, potrivit prevederilor Deciziei Comisiei Europene nr. 1102 din 5 iulie 2016 de aprobare a programelor nationale de imbunatatire a productiei si comercializarii produselor apicole, distribuita astfel:

  • pentru anul 2017: 32.542 mii lei;
  • pentru anul 2018: 32.542 mii lei;
  • pentru anul 2019: 32.542 mii lei.

Informatiile necesare accesarii PNA 2017 sunt disponibile pe site-ul institutiei, la adresa: www.apia.org.ro, la link-ul: http://www.apia.org.ro/ro/directia-masuri-de-piata/apicultura/programul-national-apicol.

Sursa: apia.org.ro, agroinfo.ro

E.S.

Scroll to Top