FOTO – ISU Buzau a fost dotat cu ECHIPAMENTE DE ULTIMA GENERATIE
Last Updated on 07/07/2017 by Iulian Gavriluta

ISU BuzauIn cursul acestei saptamani, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ”Neron Lupascu” al judetului Buzau a fost dotat cu unul dintre primele sisteme tip container destinate optimizarii operatiunilor in cazul producerii unor situatii de urgenta majore, sisteme achizitionate de Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Container-ul suport logistic al interventiei multirisc Tip II contine o gama de echipamente pentru ridicare, echipamente si accesorii pentru iluminat, echipamente de geniu, echipamente pentru descarcerare, echipamente de protectie si salvare de la inaltimi, precum si diverse echipamente de cautare - salvare. Acest sistem va reduce semnificativ timpul de interventie, fiind utilizat în completarea autospecialelor de prima interventie pentru realizarea in conditii optime a interventiei.

Echipamentele au fost achizitionate în cadrul proiectului MULTIRISC – Programul Operational Infrastructura Mare, avand ca scop cresterea nivelului de siguranta al populatiei, prin dotarea I.G.S.U. cu tehnica noua, eficienta şi moderna pentru a asigura un raspuns mai bun în situatii de urgenta generate de cele patru tipuri de risc : alunecari de teren, cutremure, esecul utilitatilor publice si a accidentelor grave industriale.

E.S.

ISU Buzau 3

 

ISU Buzau 2