BUGETARI DE LUX! SALARIILE PARLAMENTARILOR S-AU DUBLAT iar al alesilor locali au crescut semnificativ. Vezi aici cat castiga un parlamentar sau un primar de localitate

Salarii bugetariPe holurile Parlamentului e liniste, bate vantul, nu vantul schimbarii sau putem spune ca da dar bate un vant al schimbarii de salarii pentru alesii tarii. E vacanta in Parlament. Nu si in buzunarele alesilor. Ei sunt privilegiatii legii salarizarii.

 

In timp ce medicii si profesorii au fost pusi sa mai astepte maririle promise, parlamentarii si-au dublat lefurile. Se bucura si primarii. Si ei sunt rasplatiti cu mai multi bani la salariu. Daca pana acum indemnizatia unui senator sau deputat pleca de la 5.400 de lei, de la 1 iulie, indemnizatia a sarit la 13.050 de lei BRUT pe luna. In plus, mai primesc alti 13 mii de lei net pentru transport, chirie, utilitati, protocol sau pentru salariile angajatilor. Unii deputati, putini desigur, recunosc ca sunt privilegiati. Altii mai mult ca sigur spun ca mai este loc in buzunar. Se bucura si alesii locali. Un primar de municipiu castiga, din aceasta luna, peste 10 mii de lei, unul de oras, in jur de 8.700, iar un edil de comuna, va primi peste 7.000 de lei. Bugetarii cu cele mai mari salarii raman primii oameni in stat, chiar daca noua lege le topeste din venituri. Presedintele va avea un salariu de 17.400 de lei brut pe luna, in timp ce presedintii celor doua camere si premierul vor incasa cu aproximativ 4.500 de lei mai putin ca pana acum, adica aproape 16.700 de lei.

A.D.