ATENTIE, APIA A INCEPUT VERIFICAREA! Vezi aici repartizarea pe grupe si numarul fermierilor inclusi obligatoriu in esantionul de control
Last Updated on 04/07/2017 by Iulian Gavriluta

APIA BuzauAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Aparat Central, a transmis in teritoriu vineri, 30 iunie, lista fermierilor din esantionul de control. AGROINFO va pune la dispozitie, in exclusivitate, cum se imparte esantionul de control pentru vegetal, zootehnie, ecoconditionalitate si NUMARUL FERMIERILOR care au fost inclusi obligatoriu in esantionul de control.

 

Conducerea APIA Aparat Central a transmis, vineri, in teritoriu, la toate centrele judetene APIA, numarul fermierilor extrasi aleatoriu pentru esantionul de control, cati dintre acestia vor fi verificati pentru schema de plata unica pe suprafata, SAPS, pentru motive de zootehnie, ecoconditionalitate, dar si numarul fermierilor care au fost inclusi obligatoriu in esantion. Iata lista!

91.917 de fermieri romani au fost extrasi aleatoriu pentru esantionul de control. Dintre acestia,  89.036 de fermieri vor fi verificati pentru SAPS (schema unica de plata pe suprafata), 4.043 sunt cu motiv zootehnie, angajatii APIA vor verifica crotalii vaci, oi,  etc., 5.518 de fermieri sunt controlati pentru respectarea normelor de ecoconditionalitate.

La cei 91.917 de fermieri s-au mai adaugat 12.299, obligatoriu de verificat. Sunt fermieri care au avut probleme in anii anteriori si care intra obligatoriu in esantionul de control. Astfel, totalul fermierilor verificati anul acesta pentru acordarea subventiilor din agricultura este de 104.216.

APIA Aparat Central a transmis in teritoriu esantionul de control, defalcat pe judete, in seara de duminica, 2 iulie 2017 si luni dimineata, 3 iulie 2017. De luni, angajatii APIA din toata tara au demara controlul clasic, in teren.

De luni incolo, o sa vedeti inginerii de la APIA, specialistii de acolo, mergand pe teren. De luni incolo incepe controlul efectiv in camp la fermieri, sa verifice, conform metodologiei pe care o avem si trebuie sa o respectam, pe baza regulamentelor pe care le avem de la Uniunea Europeana, in asa fel incat la data de 1 octombrie sa se incheie verificarea in teren pentru a putea ajunge fermierii cu banul in buzunar incepand cu 15 octombrie, a declarat ministrul agriculturii, Petre Daea.Trebuie sa stiti ca, in fiecare an, din esantionul de control APIA, 70% l-au reprezentat verificarile facute prin teledetectie si doar 30% , verificarile facute in teren de inspectorii APIA.

Sursa: agroinfo.ro

A.M.