UPDATE – Prelungire AVERTIZARE METEO. Jumatate din Romania sub COD PORTOCALIU. De astazi, VREMEA SE SCHIMBA BRUSC! Dupa canicula, Buzaul lovit de COD PORTOCALIU cu PLOI TORENTIALE, VIJELII,GRINDINA. Vezi aici zonele afectate
Last Updated on 02/07/2017 by Iulian Gavriluta

Avertizare meteoANM a emis COD PORTOCALIU, in cursul noptii de duminica spre luni (2/3 iulie) si pe parcursul zilei de luni, in judetele Gorj, Valcea, Mehedinti, Dolj, Olt, Arges, Dambovita, Prahova, Teleorman si zona de munte a judetelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Brasov, Covasna si Buzau instabilitatea atmosferica va fi deosebit de accentuata

 

si se va manifesta prin averse torentiale,  frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si caderi de grindina. In intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor inregistra cantitati de apa de 50...70 l/mp si pe arii restranse 80...90 l/mp.

COD GALBEN In sudul Banatului, jumatatea estica a Munteniei, in cea mai mare parte a Moldovei si local in Transilvania temporar instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se vor inregistra, in intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitati de apa in general intre 25 si 50 l/mp.

Nota: duminica 2 iulie, in sudul extrem al tarii indicele temperatura-umezeala (ITU) se va apropia la orele amiezii de pragul critic de 80 de unitati.

A.D.

UPDATEInterval de valabilitate: 03 iulie, ora 10 – 04 iulie, ora 10

Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică

COD PORTOCALIU

În intervalul menţionat, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, pe parcursul zilei de luni (3 iulie) mai ales în Oltenia, Muntenia, sudul Banatului şi local în Transilvania şi Moldova, iar noaptea, cu precădere în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Moldovei. Ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare, în județele Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomița și Călărași, în municipiul București și în zona de munte a județelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov se vor înregistra cantităţi de apă de 50...70 l/mp şi pe arii restrânse peste 80...90 l/mp, îndeosebi în județele Teleorman, Giurgiu, Olt, Argeș și Vâlcea.