Elevi, tineri si profesori din Romania si din alte cinci tari se intalnesc de astazi la Centrul Francofon International desfasurat la Poiana Pinului – Buzau
Last Updated on 02/07/2017 by Iulian Gavriluta

Centre Francophone InternationalEditia a VIII-a a Centrului Francofon International se va desfasura, in perioada 2-15 iulie 2017, la Poiana Pinului, judetul Buzau. Proiectul international prin care se promoveaza studiul limbii franceze si al valorilor francofoniei este inclus in CAEN al MEN pentru anul scolar 2016-2017.

 

In cele doua sesiuni ale taberei, vor participa elevi, profesori si tineri animatori din Romania, Polonia, Franta, Belgia, Haiti si Camerun. Proiectul Centrului Francofon International urmareste sa creeze o retea de tineri, profesori si parinti care sa dezvolte proiecte francofone in tarile pe care le reprezinta. Exersarea limbii franceze, multiculturalitatea, plurilingvismul, dezvoltarea initiativei personale si spiritului de echipa reprezinta scopuri definite ale acestui proiect international.

Activitatile propuse se vor derula intr-o atmosfera conviviala, iar participantii vor fi impartiti in  grupe de lucru, in functie de varsta. Programul acestui proiect international va cuprinde activitati teoretice, cat si practice. Printre activitatile practice, se numara atelierele in limba franceza (de dans, de muzica, de arte plastice, improvizate teatrala, muzica francofona din Caraibe, jocuri sportive, gastronomie francofona etc.), filme francofone, concursuri de karaoke, de carnaval etc.

Alaturi de atelierele coordonate de cei 14 tineri animatori din Belgia, Camerun si Haiti,  vor mai fi organizate si activitati de mestesuguri traditionale romanesti (in parteneriat cu Scoala Gimnaziala Merei  ), ateliere de tehnici de supravietuire (ACMRR Buzau) si activitati de promovare a patrimoniului cultural si natural din judetul Buzau (Scoala Gimnaziala Naeni si Fundatia pentru Copii Sf Sava de la Buzau). De asemenea, o importanta dimensiune a taberei este reprezentata de voluntariatul pentru comunitate. Participantii vor avea ocazia sa organizeze activitati la azilul de batrani de la Naeni, judetul Buzau, unde va avea loc un atelier-spectacol, scopul fiind consolidarea comunicarii dintre generatii. In plus, participantii francofoni vor organiza si activitati culturale, sportive si de ecologizare alaturi de elevii Școlilor Gimnaziale Merei si Naeni.

La evenimentele din cadrul acestui proiect international, au confirmat participarea reprezentanti ai ambasadelor francofone din Romania, ai asociatiilor si institutiilor partenere : ISJ Buzau, Consiliul Judetean Buzau, Delegatia Wallonia-Bruxelles, Organizatia Internationala a Francofoniei, Ambasada Frantei, Institutul Francez din Romania, Asociatia Echanges Internationaux dans l´ éducation etc.

A.D.