UPDATE – RETINERI, AUDIERI si DOSAR PENAL pentru romii buzoieni din clanul „PISTOL”
Last Updated on 30/06/2017 by Iulian Gavriluta

Clanul PistolAseara, in jurul orei 19.30, in urma unui apel la 112, Politia a fost sesizata despre producerea unui conflict spontan la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau. Imediat dupa sesizarea faptei, la fata locului au fost directionate echipaje de politie din cadrul dispozitivului prestabilit pentru a efectua masuri de mentinere a ordinii şi liniştii publice cu ocazia unui eveniment privat care, impreuna cu jandarmii, au aplanat conflictul si au identificat persoanele implicate.

 

La sediul Politiei Municipiului Buzau au fost conduse pentru audieri noua persoane cu varste cuprinse intre 20 si 54 de ani.

Din cercetari a reiesit faptul ca un tanar in varsta de 35 de ani, din Urziceni, care participase la un ceremonial religios, pe fondul unei stari de rau, a fost adus de mai multe rude la spital. De asemenea  pentru a se asigura ca pacientul primeste ingrijiri medicale, mai multe persoane care il insoteau, au ignorat atentionarile cadrelor medicale, moment in care a fost creata o aglomeratie, mai multe persoane au fost bruscate, iar altele se manifestau zgomotos. Fata de cele noua persoane au fost aplicate sanctiuni contraventionale conform prevederilor Legii nr. 61/1991 privind incalcarea normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, iar dintre acestia, fata de un bucurestean in varsta de 54 de ani, a fost dispusa masura retinerii pentru o perioada de 24 de ore.

In cauza, in contextul in care personalul medical nu a depus plangere sub aspectul comiterii unor eventuale agresiuni fizice, a fost intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de „tulburarea ordinii si linistii publice”, iar cercetarile sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Buzau.

De asemenea s-a mentinut in zona Spitalului Judetean de Urgenta Buzau un dispozitiv de ordine publica, pentru masuri specifice pana la momentul in care au fost eliminate imprejurarile care au condus la producerea incidentului.

E.S.

UPDATE: Barbat de 54 ani retinut pentru Tulburarea linistii publice- control judiciar 60 de zile IPJ Buzau