PERICOLE IN TRAFIC! Alcoolemie aproape de coma si viteza de 176 km/h pe DN 2 E 85 depistate in trafic de politistii buzoieni

Viteza excesivaPolitistii cu atributii pe linie rutiera au continuat activitatile de supraveghere si control al traficului rutier, precum si de prevenire a accidentelor de circulatie, fiind aplicate in total, 162 de sanctiuni contraventionale.

Aparatele radar care au actionat pe principalele drumuri ce strabat judetul, au inregistrat 60 de autovehicule ce rulau cu viteze mai mari decat limitele maxime admise, pe sectoarele de drum tranzitate. Pentru nerespectarea regimului legal de viteza politistii rutieri au retinut 3 permise de conducere. Cea mai mare viteza – 176 km/h a fost inregistrata de aparatul radar in cazul unui galatean in varsta de 38 de ani, depistat la volanul autoturismului pe DN 2 E85, in afara localitatii Costesti.

Alte 17 permise au fost retinute pentru efectuarea unor depasiri neregulamentare, pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor aflati regulamentar in traversarea drumului public sau autovehiculelor care aveau acest drept, dar si pentru conducerea autovehiculelor sub influenta alcoolului.

Pe langa soferii indisciplinati, politistii rutieri au mai sanctionat 35 de pietoni care au ales sa traverseze neregulamentar, dar si biciclisti si carutasi. Valoarea totala a sanctiunilor aplicate este de peste 51.000 de lei.

De asemenea, politistii rutieri au intocmit doua dosare penale, dupa ce au depistat in trafic un conducator auto avand suspendata exercitarea acestui drept, precum si un altul aflat sub influenta bauturilor alcoolice (1,02 mg/l alcool pur in aerul expirat a fost concentratia alcoolica inregistrata in cazul unui barbat in varsta de 37 de ani, din Zarnesti, depistat la volanul autovehicului pe raza aceleiasi localitati).

E.S.