Recomandam conducatorilor auto ca, in zilele caniculare, sa isi planifice pe cat posibil deplasarile cu autovehiculul in afara intervalului orar 10.00 - 18.00 si sa protejeze de razele soarelui, copiii si persoanele de varsta a treia aflati printre pasageri.
Totodata, este recomandabil ca posesorii de permis de conducere cu afectiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) sa renunte la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice in intervalul orar mentionat.
In cazul in care autovehiculul a stationat la soare, inainte de plecarea la drum, porniti instalatia de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii in siguranta a unui autovehicul.In cazul deplasarilor in intervalele de timp caniculare, se recomanda opririle dese in vederea repausului si hidratarii conducatorului de autovehicul, iar pe cat posibil stationarea autovehiculului sa fie efectuata in zone umbrite.
Inainte de plecarea la drum este necesara verificarea starii tehnice a autovehiculului si, in special, a presiunii in pneuri, a gradului de uzura a acestora si a racordurilor, precum si verificarea instalatiei de climatizare.
Totodata, politistii rutieri recomanda conducatorilor auto sa adapteze viteza autovehiculelor la conditiile meteo-rutiere si sa pastreze o distanta suficienta fata de autovehiculul care circula inainte, intrucat temperaturile mari inregistrate la nivelul partii carosabile sunt factor determinant in scaderea aderentei pneurilor si implicit in cresterea spatiului de franare.
In cazul in care administratorul drumului public, impreuna cu politia rutiera dispune partial sau total restrictionarea traficului rutier pe anumite sectoare de drum, respectati in totalitate semnalele si indicatiile politistilor de deviere a traficului rutier.
E.S.