COD GALBEN de CANICULA si la CFR! Modificari importante in durata de deplasare a trenurilor
Last Updated on 29/06/2017 by Iulian Gavriluta

Trenuri caniculaCompania Nationala de Cai Ferate CFR SA informeaza ca incepand de astazi, 28 iunie 2017 si pana la sfarsitul saptamanii, cand sunt prognozate temperaturi care vor depasi 37 de grade in aer in majoritatea regiunilor, conform informarilor transmise de ANM, se vor lua masurile speciale pentru desfasurarea traficului feroviar in conditii de siguranta.

In aceasta perioada, personalul de intretinere a infrastructurii feroviare va efectua revizii suplimentare pe retea in regiunile aflate sub atentionare de COD GALBEN si COD PORTOCALIU, prin verificarea directa ale caii, masurarea si inregistrarea permanenta a evolutiei temperaturilor la nivelul sinei, iar in intervalele orare in care temperatura in sina va depasi 50 de grade C, pe trosnoanele unde situatia o impune se va reduce viteza de circulatie a trenurilor cu 20-30 km/h fata de viteza normala, astfel incat traficul feroviar sa se desfasoare in depline conditii de siguranta. Mentionam faptul ca aceaste masuri sunt aplicate de toate companiile manageri de infrastructura si respecta normele de siguranta feroviara in astfel de situatii speciale. CFR SA va aviza permanent operatorii de transport feroviar de calatori si de marfa (OTF) cand se impune reducerea vitezei de circulatie si pe ce tronsoane se va lua aceasta masura, astfel incat operatorii de transport feroviar de calatori sa informeze pasagerii din trenurile aflate deja in circulatie, sau care urmeaza sa circule in ziua respectiva, despre conditiile de trafic. De asemenea, CFR SA recomanda publicului calator ca inainte de efectuarea calatoriei sa solicite informatii despre orele de sosire si de plecare a trenurilor in statiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achizitionat sau doreste sa achizitioneze bilet.

 Calatorii pot afla informatii in timp real despre localizarea exacta a unui tren aflat in circulatie si de pe site-ul administratorului de infrastructura feroviara www.cfr.ro - domeniul Trenul meu sau accesand direct link-ul http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren. Programul presupune introducerea numarul exact al trenului in casuta indicata, iar printr-un click pe Informatii tren programul va afisa informatiile referitoare la minutele de intarziere, minutele de stationare in urmatoarea gara si timpul estimat de sosire la destinatie. Calatorii sunt rugati ca in aceasta perioada sa consulte si site-urile sau paginile de facebook ale operatorilor de transport feroviar de calatori, pentru informatii despre conditiile si masurile impuse in graficul trenurilor inscrise in circulatie.

A.D.