Bilantul furtunii de ieri: locuinte inundate, copaci doborati, cabluri electrice rupte. Vezi aici zonele unde au intervenit echipajele ISU Buzau
Last Updated on 28/06/2017 by Iulian Gavriluta

ISU InundatiiIn ultimele 24 de ore, la nivelul judetului Buzau au fost emise un numar de 9 atentionari meteorologice si hidrologice COD GALBEN, care vizau fenomene meteorologice periculoase cu ploi insemnate cantitativ, descarcari electrice, grindina si intensificari ale vantului.

Avand in vedere cantitatile importante de precipitatii cazute, intr-un interval scurt de timp, incepand cu dimineata zilei de ieri, efectivele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Buzau au intervenit in sprijinul populatiei si autoritatilor publice locale din municipiul Ramnicu Sarat, pentru evacuarea apei din 5 gospodarii. Astfel in zona afectata au fost dislocate 1 autospeciala si motopompe, care au acționat, timp de aproximativ 2 ore, pentru limitarea ți inlaturarea efectelor negative ale situației create. De asemenea, Detasamentul de Pompieri Buzau a intervenit pentru degajarea unui copac cazut pe rețeaua de alimentare cu energie electrica, in municipiul Buzau. In continuare, judetul Buzau se afla sub COD GALBEN de canicula, evolutia efectelor generate de aceste tipuri de risc fiind permanent monitorizata de Centrul Operational Judetean din cadrul ISU Buzau.

A.M.