30.000 de euro din bugetul local (incredintare directa) – dusi pe apa sambetei de Donald Tom pentru un studiu facut de un prieten-penal (partener de afaceri): Vasile Meglei de la Iasi
Last Updated on 28/06/2017 by Iulian Gavriluta

TOMY CASHExista o vorba: “Cand Dumnezeu vrea sa piarda pe cineva, ii ia mintile!”. Zicala este perfect valabila pentru edilul Buzaului Toma zis si Donald Tom. Vineri 30 iunie a.c., puscariabilul Toma supune votului consilierilor locali adunati in ultimul CLM al lunii, o alta nazbatie: aprobarea “reducerii” pretului la apa meteorica.

 

Abureala nu tine pentru mintile lucide, deoarece studiul de care face caz Donald Tom e facut de un prieten penal din Iasi – Vasile Meglei, anchetat de DNA inca din 2006 datorita unor nereguli la firma sa – Hidroedil SA, infiintata in anii 90 si falimentata rapid (ca amicul sau “carton presat” de Buzau – Tomita!). Ca sa fie treaba facuta bine, nenea in halat metalurgist a incredintat direct suma de 30.000 de euro, fara sa liciteze si fara sa stie consilierii locali. Ziarul “Buna Ziua Iasi” a facut o ancheta cu amicul puscariabil Vasile Meglei, care poate fi consultata…AICI. Trebuie spus ca ambii falimentari si miliardari de carton s-au cunoscut imediat dupa ce au devalizat uzinele din zonele industriale ale fiecaruia in parte. Un prim contract de colaborare s-a facut in 2008, cand nenea Toma in halat a incercat sa faca canalizarea in Maracineni (Romet SA Buzau si Hidroedil SA Iasi). A “incercat” numai, pentru ca au facut totul praf (4 ani de intarziere, fapt ce a cauzat pierderea Fondurilor de Mediu de catre Primaria din localitate), mancand banii de pomana si nelasand in urma decat dezamagiri, fraude si evaziuni cu duiumul (zic sursele noastre, care citeaza dintr-un dosar de ancheta aflat pe tapetul autoritatilor de control). Ca este prost chivernisitor al afacerilor sale (TOMA) stie toata lumea, dar cand la nepricepere se adauga si smecherie si intentia de furt…lucrurile iau o intorsatura grava si..penala. Potrivit jurnalsitilor de la TV Sud Est, Tomita a mai incercat un “tun financiar” incercand sa propuna alimentarea cu apa potabila a localitatilor de pe Valea Buzaului direct din lacul Siriu – proiect ce voia sa-l faca impreuna cu mai smecherul sau amic in falimente si excrocherii – Vasile Meglei. Evident proiectul a fost respins “cu success” de Ministerul Mediului (prin proiect, Tom urmarea vaduvirea Buzaului de proiecte in domeniu- foraje aflate in derulare prin fonduri UE – de aici si invidia si cearta cu Compania de Apa Buzau!). “Tunul” lui Toma era tintit spre realizarea conductelor ce lega Siriul de…Braila, fapt ce i-ar fi adus milioane bune de euro. In concluzie, consilierii locali, indiferent de partid ar trebui sa ia atitudine pentru faptul ca s-au incredintat din bani publici, in mod direct, hoteste am zice, peste 30.000 de euro pentru un studiu nerecunoscut, ilegal si neaplicabil, daruit prietenului sau de faliment si smecherii Vasile Meglei din Iasi. Speram ca autoritatile de control vor lasa sortuletele si manusile la o parte si-l vor zbura din Primaria Buzau pe acest “tzaran cu mertzan” din Tintesti, mai devreme decat i s-ar termina mandatul…altfel va aduce cu siguranta la faliment tot Buzaul.

I.G.