Politia Rutiera Buzau: RECORD de amenzi de circulatie aplicate de politistii buzoieni. Viteza, alcoolul si centura de siguranta printre pricipalele abateri ale soferilor in trafic
Last Updated on 27/06/2017 by Iulian Gavriluta

IPJ BuzauPeste 440 de sanctiuni aplicate participantilor la trafic in ultimele 72 de ore si 28 de permise de conducere retinute . In ultimele 72 de ore, politistii cu atributii pe linie rutiera au actionat pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, in randul participantilor la trafic.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 448 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 114.000 de lei. Astfel, pentru nerespectarea regimului legal de viteza, politistii rutieri au aplicat 157 de sanctiuni contraventionale si au retinut 9 permise de conducere. Cea mai mare viteza, de 120 km/h, a fost inregistrata de aparatul radar amplasat pe DN 2 E85 in localitatea Costesti, la volanul autovehiculului fiind depistat un barbat  de 42 de ani, din Prahova.

Alte 19 permise de conducere au fost retinute pentru conducerea autovehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice, pentru efectuarea unor depasiri neregulamentare, pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor aflati regulamentar in traversarea drumului public, pentru circulatia pe sensul opus de mers, dar si pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului. De asemenea politistii rutieri au mai aplicat sanctiuni contraventionale conducatorilor auto pentru neutilizarea centurii de siguranta (60), pentru conducerea unor autovehicule cu defectiuni tehnice (27) sau pentru oprirea ori stationarea in zonele si locurile unde acest lucru era interzis dar si in cazul a 36 de pietoni, care nu au respectat prevederile legale.

Totodata, politistii rutieri au intocmit noua dosare penale pentru conducerea autovehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice sau de catre soferi care aveau suspendata exercitarea acestui drept. Cea mai mare alcoolemie – 1,03 mg/l alcool pur in aerul expirat, a fost inregistrata in cazul unui conducator auto de 49 de ani din Stalpu, depistat la volanul autoturismului pe raza localitatii Costesti.

E.S.