UPDATE – FOTO Vezi aici subiectele integral. Portretul unui personaj din Romanele „Ion” de Liviu Rebreanu sau „Moara cu noroc” de Ioan Slavici a dat batai de cap elevilor de clasa a XII a, astazi, la BAC 2017
Last Updated on 26/06/2017 by Iulian Gavriluta

ExamenProba scrisa la Limba si Literatura Romana, care a inceput la ora 09.00, consta in trei subiecte, fiecare cu 30 de puncte. La primul, elevii au de rezolvat cateva exercitii pe baza unui text la prima vedere, partea cea mai grea la acest subiect fiind ultimul subpunct in care tinerii trebuie sa faca un mini-eseu in baza unui fragment din textul dat.

 

La cel de al doilea subiect, absolventii au de elaborat un text argumentativ despre un anumit subiect dat, in care sa respecte structura unui astfel de discurs, numarul de cuvinte si normele limbii romane. De asemenea, ei trebuie sa utilizeze mijloace lingvistice potrivite exprimarii unei aprecieri, sa dezvolte doua argumente adecvate ipotezei si o concluzie pertinenta. La subiectul al III-lea, elevii au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile de construcție a unui personaj dintr-un text narativ aparținând lui Ioan Slavici sau Liviu Rebreanu. Elevii puteau alege aici realizarea portretului unui personaj din nuvela psihologică "Moara cu noroc", a lui Slavici, sau a unui personaj din romanul "Ion”.

A.D.

UPDATELa Profilul Real, la subiectul I, elevii au avut mai multe cerinte dintr-un text la prima vedere - poezie. Printre cerinte, identificarea mai multor sinonime sau rolul cratimei in text. La al doilea subiect elevii au avut de scris un text argumentativ despre rolul comunicarii in realizarea unui proiect in echipa. La UMAN la subiectul III a fost romanul psihologic - caracterizarea relatiei dintre doua personaje, "Morometii" de Marin Preda.

BAC 2017 Buzau

 

BAC 2017